Spring naar content

Startschot voor bouw Zonnepark Vleddermond in de gemeente Stadskanaal

21 maart 2022

Zonnepark Vleddermond wordt gerealiseerd op een 16,9 hectare groot terrein, aangrenzend aan het bedrijvenpark. De meer dan 36.000 zonnepanelen, met een opgesteld vermogen van 20,1 megawattpiek (MWp), kunnen jaarlijks ongeveer 6.400 huishoudens voorzien van duurzame energie. De verwachting is dat de bouw in juli wordt afgerond, waarna het zonnepark zal worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Zonnepark Vleddermond is in eigendom van Blue Elephant Energy.

Bijdrage aan landschap en maatschappij

Bij de landschappelijk inpassing is rekening gehouden met het zicht vanaf de Gedempte Vleddermond. De bestaande watergang wordt verbreed en een natuurvriendelijke oever met rietkraag wordt aangelegd om het zonnepark aan het zicht te onttrekken.

Voor de maatschappelijke inpassing stort Chint Solar een bijdrage in het Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon. De stichting die het Gebiedsfonds beheert, opereert volledig onafhankelijk van zowel de gemeente als de ontwikkelaars. Het bestuur van de stichting heeft dankzij de bijdragen van ontwikkelaars van zonneparken al meerdere projecten financieel kunnen helpen realiseren.

Jan Bessembinders, voorzitter van de stichting: “We zijn verheugd met de bijdrage van Chint Solar, omdat we daarmee opnieuw verschillende duurzaamheidsprojecten kunnen ondersteunen. We besteden de bijdrage bijvoorbeeld aan het verduurzamen van sociale huurwoningen van wooncorporaties, en het plaatsen van zonnepanelen en aanbrengen van led-verlichting, veelal bij maatschappelijke organisaties, zoals sportverenigingen, een hospice of een museum.”

Mark van Rij, Head of Business Nederland bij Chint Solar: “Nadat we eerder al een ander project in Stadskanaal hebben gerealiseerd, zien we ernaar uit om nu weer in de gemeente aan de slag te gaan. De start van Zonnepark Vleddermond is een eerste stap om een belangrijke bijdrage te leveren aan de energietransitie en de duurzaamheidsambities van de gemeente Stadskanaal.”

PatrickdeGroot

Vragen?

Heb je vragen over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met Patrick de Groot, Marketing en Communicatie Manager.