Chint Solar / Astronergy bouwt zonnepark in Australië

Internationaal - 29-05-2020

Chint Solar / Astronergy heeft in Goonumbla in New South Wales (Australië) een zonnepark gebouwd. Dit park is gebouwd voor Fotowatio Renewables Ventures (FRV) als onderdeel van een joint venture met de Spaanse EPC-aannemer Gransolar (GRS). Astronergy leverde 269.235 hoog-kwaliteit zonnepanelen en EPC-services voor het project. Sinds de oprichting in 2006 heeft het bedrijf nu met succes meer dan 10GW aan zonnepanelen geleverd aan projecten wereldwijd.

De Goonumbla, die ongeveer 10 kilometer ten westen van de stad Parkes en 280 kilometer ten noordwesten van Sydney ligt, heeft een capaciteit van 69,75 MW AC en produceert ongeveer 195.000 megawattuur (MWh) aan schone energie per jaar. Dat garandeert de energievoorziening voor 45.000 woningen in de staat en tegelijkertijd de jaarlijkse uitstoot van ongeveer 140.000 ton CO2 in de atmosfeer elimineren.

Dr. Lu Chuan, CEO van Astronergy: “Dit is een geweldige mijlpaal voor Astronergy op de Australische markt. De aantoonbaar langjarige topkwaliteit van onze PV-panelen en succesvolle EPC-projecten over de hele wereld heeft ons een goede reputatie opgeleverd en we zullen doorgaan volledig toegewijd zijn aan het leveren van hoogkwaliteit producten en diensten aan onze partners.