Chint Solar en Goldbeck Solar richten joint venture Zonnepark Services Nederland op 

Algemeen - 12-10-2020

Chint Solar en Goldbeck Solar hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw serviceconcept voor de Nederlandse zonne-energiemarkt. Via de joint venture Zonnepark Services Nederland bieden ze O&M-diensten aan.

Zonnepark Services Nederland heeft op 1 oktober direct een vliegende start gemaakt, want het bedrijf heeft al voor 440 megawattpiek aan zonneparken Operation & Maintenance (O&M-)contracten in zijn portfolio. Daarmee is het direct een van Nederlands grootste pv-servicebedrijven.

Strategische samenwerking

Chint Solar en Goldbeck Solar zijn een strategische samenwerking aangegaan voor meerdere jaren. De 2 bedrijven willen op de korte en lange termijn een substantiële bijdrage leveren aan de energietransitie. Samen hebben de ondernemingen in Nederland al 280 megawattpiek aan zonne-energieprojecten gerealiseerd. Daarbij zijn de bedrijven ook verantwoordelijk voor de exploitatie van de PV-installaties.

Zonnepark Services Nederland gaat niet alleen O&M-diensten uitvoeren voor de zonneparken van Chint Solar en Goldbeck Solar, maar ook zonne-energieprojecten van derden exploiteren en onderhouden.

Naar 1.000+ megawattpiek

Door de kennis en kunde van Chint Solar en Goldbeck Solar te benutten, heeft Zonnepark Services Nederland jarenlange epc-ervaring in huis. Dit helpt de joint venture om in een zeer vroeg stadium bij pv-installaties zwakke punten te identificeren en te elimineren. Dit leidt tot een aanzienlijke reductie van de operationele kosten.

Zonnepark Services Nederland heeft de ambitie om zijn portfolio in de komende 3 jaar uit te bouwen naar een volume van meer dan 1.000 megawattpiek. Die groei wordt gefaciliteerd door te innoveren, bijvoorbeeld via het gebruik van kunstmatige intelligentie (red. artificial intelligence).

Preventief en correctief onderhoud

‘We willen in Nederland in de O&M-markt niet alleen marktleider worden in termen van omvang, maar ook uitblinken door het bieden van een hoge kwaliteit en betrouwbare dienstverlening’, duidt Tobias Schüssler, chief operational officer van Goldbeck Solar en managing director van Zonnepark Services Nederland.

De bestaande O&M-portefeuille van 440 megawattpiek is daarbij vanwege de goede geografische spreiding over Nederland volgens Schüssler het ideale startpunt. Dit stelt Zonnepark Services Nederland namelijk in staat om tegen concurrerende kosten professionele O&M-diensten aan te bieden. Het dienstenaanbod zal daarbij alle noodzakelijke aspecten omvatten zoals preventief onderhoud, correctief onderhoud, assetmanagement en andere

aanvullende diensten om de prestaties van zonneparken continu te maximaliseren. Het Nederlandse team van Zonnepark Services Nederland wordt geleid door Koen de Louw. Hij heeft uitgebreide ervaring in O&M-diensten. Zonnepark Services Nederland is van plan zijn team de komende jaren snel uit te breiden. Dit om de groei van het bedrijf via een aanwezigheid in heel Nederland te kunnen accommoderen.

Lees verder op www.zonnepark-services.nl of stuur een email naar: service@zonneparkservices.nl