Start bouw Zonnepark Midden-Groningen

18 januari 2019

Op 21 januari 2019 starten de eerste werkzaamheden voor de bouw van het zonnepark Midden-Groningen.  De geplande bouwperiode loopt van eind januari tot en met oktober. De eerste stap is het bouwen van het hek en de werkgebouwen. Dat neemt ongeveer een week in beslag. Vanaf februari worden de stellages geplaatst. Op deze stellages plaatsen we uiteindelijk de panelen. Om ze stevig vast te zetten worden de palen van de stellages in de grond veran­kerd. Als het goed is levert dit minimale geluidsoverlast op omdat het maar kleine palen zijn die een meter de grond in worden geheid. Volgens de planning is het plaatsen van de palen eind juli 2019 gereed.

Aan- en afvoer materialen

Vrachtwagens moeten de materialen af- en aanvoeren. Tot de zomer is er dagelijks vracht­verkeer; vanaf juni wordt het minder. Bouwwerkzaamheden vinden plaats op doordeweekse dagen. De bouwers starten vroeg in de ochtend. In de avond of in het weekend vinden er geen werkzaamheden meer plaats tenzij de voortgang van het werk dat absoluut noodzakelijk maakt.

Vast contactpersoon

Wij vinden het belangrijk dat omwonenden en geïnteresseerden goed op de hoogte zijn over het verloop van de werkzaamheden. Chint Solar heeft daarom Hans Nillesen aangesteld als projectdirecteur. Hij begeleidt de bouw en u kunt hem bereiken via hans.nillesen@zonneparkmiddengroningen.nl.