Update bouw Zonnepark Midden-Groningen mei 2019

28 mei 2019

Vier maanden geleden zijn we gestart met de bouw van Zonnepark Midden-Groningen. De werkzaamheden verlopen volgens planning en inmiddels hebben we 98% van de funderingspalen geheid en 21% van de zonnepanelen geplaatst.

Funderingspalen heien bijna klaar
Half februari zijn we gestart met het heien van de funderingspalen voor de stellages van de zonnepanelen. Op dit moment hebben we 98% van de funderingspalen geheid. Dat zijn 83.380 van de 85.085 palen die in totaal nodig zijn. Het heien van de palen wordt eind mei grotendeels afgerond. Alleen op de plek waar nu de bouwketen staan en waar we het onderstation bouwen moeten we op een later moment nog een aantal palen heien.

Twintig procent van zonnepanelen geplaatst
Half april hebben we de eerste zonnepanelen geplaatst. 21% van de zonnepanelen ligt inmiddels op z’n plek. Dit zijn ruim 66.400 van de 316.216 zonnepanelen die er in totaal komen. We verwachten de laatste zonnepanelen in september te leggen.

Bodem onderstation aangelegd
Ter hoogte van de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de Rijksweg Oost komt het onderstation voor het zonnepark. Via dit onderstation wordt het zonnepark aangesloten op het elektriciteitsnet. Eind maart zijn we gestart met de bouw van het onderstation.

In dit filmpje kun je de bouw van het zonnepark tot nu toe bekijken.

Open dag 15 juni
Op zaterdag 15 juni kun je de bouw van het zonnepark met eigen ogen komen bekijken. Zonnepark Midden-Groningen open dan van 10.00 tot 15.00 haar deuren tijdens de landelijke Dag van de Bouw. Op deze dag kun je een kijkje nemen op de bouwplaats en vertellen we je graag meer over de bouw van het zonnepark. Kom jij ook?