Zonnepark Services Nederland opent nieuw kantoor in Zuidbroek

Algemeen - 05-10-2021

Zonnepark Services Nederland, een joint venture van Chint Solar en GOLDBECK SOLAR die zich exclusief richt op ‘operations and maintenance’ van grootschalige zonprojecten, heeft op 27 september een nieuw kantoor geopend in het Groningse Zuidbroek. Het openen van de vestiging, dichtbij een groot aantal zonneparken, zal het bedrijf in staat stellen zijn opdrachtgevers beter en sneller te bedienen.

In Midden- en Oost-Groningen is de afgelopen jaren veel nieuwe capaciteit aan zonne-energie aan het netwerk toegevoegd, zoals de zonneparken van Chint Solar in Stadskanaal, Veendam en Ommelanderwijk. Het openen van een nieuwe vestiging in Zuidbroek als toevoeging op het bestaande kantoor in Nijmegen is daarom een logische stap, aldus Richard Liebers, Operations and Maintenance manager van Zonnepark Services Nederland: “Vanuit onze nieuwe vestiging kunnen we zeer snel interveniëren bij onverhoopte storingen in zonneparken in het noorden van het land. Zeker in het geval van centraalomvormers en transformatoren is het van groot belang snel ter plaatste te zijn met het juiste gereedschap, gekwalificeerd personeel en reserve-onderdelen.’’

Lokaal karakter

Eelco Hoogduin, sinds juni Algemeen directeur bij Zonnepark Services Nederland, licht de opening van een nieuwe vestiging verder toe: ‘’We vinden het erg belangrijk om het onderhoud van de parken zoveel mogelijk door eigen, lokale medewerkers te laten uitvoeren, omdat zij de cultuur en manier van werken van onze partners kennen. Op deze manier profiteert de lokale economie van de groei van de zonne-energie sector. Ook zullen we vanuit onze nieuwe uitvalsbasis met grote regelmaat in nauwe samenwerking met onze partners onze technici verder opleiden.”

Duurzaamheid

Bij het zoeken naar een bedrijfspand is duurzaamheid een van de belangrijkste criteria geweest. Het pand beschikt over zonnepanelen, led-verlichting en een warmtepomp. Naar verwachting zal het energieverbruik van het pand netto op nul uitkomen. Vanwege de gunstige ligging van het pand in de buurt van veel grote zonneparken wordt het aantal transportbewegingen in de operationele fase beperkt. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot van de operaties verder gereduceerd.

Meer informatie: https://zonnepark-services.nl/nl/