Over CHINT Solar

CHINT is opgericht in 1984 en is een toonaangevende aanbieder van smart energy-oplossingen met een uitgebreid zakelijk netwerk in meer dan 140 landen met meer dan 30.000 medewerkers en een jaarlijkse omzet van meer dan 11,4 miljard dollar. CHINT Solar is opgericht in 2006 en is na de fusie met CHINT Electrics een van de toonaangevende beursgenoteerde Aziatische bedrijven op de beurs van Shanghai (601877.SH).

CHINT Solar is een belangrijke speler in de zonne-industrie geworden en heeft meer dan 6.000 medewerkers. CHINT Solar is gespecialiseerd in de productie van kristallijne modules en heeft een productiecapaciteit van 5.0 GWp (modulemerk: Astronergy) en is een toonaangevend mondiaal downstream-bedrijf dat actief is op het gebied van ontwikkeling, financiering, realisatie en beheer van zonneparken.

CHINT Solar heeft een indrukwekkend trackrecord van 6.0 GWp voltooide projecten in verschillende regio’s opgebouwd. CHINT Solar noteert rond 3.7 GWp zonne-projecten wereldwijd op diens balans, waardoor het een van de grootste onafhankelijke hernieuwbare stroomproducenten is. De technologische vooruitstrevendheid, financiële gezondheid, diversiteit en risicobeheer van het bedrijf hebben wereldwijde erkenning gekregen van adviseurs, financiële instellingen en banken. Bloomberg heeft CHINT Solar voor het vijfde achtereenvolgende jaar tot Tier 1 modulefabrikant benoemd en Photon Consulting heeft Chint Solar tot de belangrijkste speler in de zonne-industrie benoemd.

CHINT Solar heeft in 2016 een speciaal Europees projectontwikkelingsteam gevormd en in 2017 een lokale dochteronderneming in Nederland (Amsterdam) geïmplementeerd. Het Nederlandse team heeft uitgebreide ervaring op het gebied van projectontwikkeling en heeft diens ontwikkelingspijplijn in de afgelopen jaren continu uitgebreid. De aansluiting op het stroomnet van het 103 MW Midden Groningen-zonnepark in 2019 was een mijlpaal in Nederland. In 2020 is het 101 MWp Stadskanaal-zonnepark en het 45 MWp Buinerveen-zonnepark in bedrijf genomen. Hierdoor is Chint Solar een van de toonaangevende ontwikkelaars op de Nederlandse markt. Naast de ontwikkelingsactiviteiten in Nederland is CHINT Solar ook actief in andere Europese landen, zoals Duitsland, Spanje, Portugal, Hongarije en Polen. Kijk voor meer bedrijfsinformatie en productinformatie op http://energy.chint.com/en/

Astronergy is na uitgebreide testprocedures geselecteerd als een van de toppresteerders in de betrouwbaarheidsscore van de DNV GL’s scorekaart van 2018. Onze modules zijn geslecteerd als toppresteerders in de categorieën Thermal Cycling, Damp Heat, Mechanical Load+Thermal Cycling+Humidity Freeze en Potential Induced Degradation (PID).

Lees verder op www.astronergy.com