Over Chint Solar/ Astronergy

Over ons in Nederland

Chint Solar Nederland werkt aan de ontwikkeling van zonneparken in Nederland. Chint Solar Nederland is onderdeel van de Chint Group die via haar dochtermaatschappij Astronergy zonnepanelen levert in heel de wereld. Voor de Europese projectontwikkelingsactiviteiten heeft Chint Solar/ Astronergy in 2016 een ervaren team ingericht. Het projectontwikkelteam is momenteel actief in Nederland, Spanje, Portugal, Duitsland en diverse Oost-Europese landen.

In Nederland heeft Chint Solar Nederland in 2017 een eigen vertegenwoordiging in Amsterdam die nauw samenwerkt met lokale experts. De doelstellingen op korte en middellange termijn zijn ambitieus. Momenteel hebben we een ontwikkelde pijplijn van 165 MW en werken we aan een vroege ontwikkelingsfase van nog eens 250 MW die in de loop van de komende 2 tot 3 jaar zal worden gebouwd. Daarbij is het de expliciete wens om nauw samen te werken met verschillende gemeenten, provincies en vele andere organisaties zowel privaat als publiek. Lees verder op ons team.

 

Chint Group is wereldwijd een marktleider in laagspanningsproducten en heeft een sterke positie in de sector Power Transmission & Distribution. Opgericht in 1984, biedt de Chint Group met zijn 30.000+ medewerkers al meer dan dertig jaar miljoenen klanten in 100 landen over de hele wereld betrouwbare en hoogwaardige oplossingen. In 2017 genereerde de Chint Group een totale omzet van ongeveer 9,2 miljard USD. Lees verder op en.chint.com

 

Astronergy Solar is opgericht in 2006 en één van de grootste partijen in de zonne-energiesector met meer dan 4000 werknemers. Astronergy is gespecialiseerd in de productie van kristallijne modules met een productiecapaciteit van 3,2 GWp in verschillende fabrieken over de hele wereld (China, Thailand, Vietnam en Duitsland). Naast productie is Astronergy een toonaangevende wereldwijde downstream-speler die actief is in projectontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van zonneparken. Astronergy heeft een aanzienlijke staat van dienst opgebouwd van 3,6 GWp voltooide projecten in verschillende regio’s. Ongeveer 2,5 GWp van deze zonne-energieprojecten zijn eigendom van Astronergy. Daarmee is Astronergy een van de grootste onafhankelijke energieproducenten op het gebied van hernieuwbare energie. Bloomberg somt Astronergy op als Tier 1-moduleleverancier voor opeenvolgende jaren en Photon Consulting heeft onlangs Astronergy gerangschikt als # 1 speler in de zonne-industrie.

Astronergy is na uitgebreide testprocedures geselecteerd als een van de toppresteerders in de betrouwbaarheidsscore van de DNV GL’s scorekaart van 2018. Onze modules zijn geslecteerd als toppresteerders in de categorieën Thermal Cycling, Damp Heat, Mechanical Load+Thermal Cycling+Humidity Freeze en Potential Induced Degradation (PID).

Lees verder op www.astronergy.com