Het Team

Het team

Chint heeft meer dan 30.000 werknemers wereldwijd. In Europa werken we met een klein downstream-team van professionals met veel lokale kennis en ervaring op het gebied van hernieuwbare energie.

Ontmoet ons Nederlandse team.

Mark van Rij
Head of Business Netherlands
Mark is verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. Hij heeft 15 jaar ervaring in de ontwikkeling en bouw van zon- en windprojecten, waarvan 8 jaar senior management ervaring, en is actief geweest in het Verenigd Koninkrijk en Australië.
Nga Yau Wong
Corporate Counsel Chint Europe
Nga Yau is verantwoordelijk voor de juridische aangelegenheden van de Chint Group in Europa. In haar tijd als advocaat heeft zij grote en middelgrote Europese en Aziatische zonne-energie ontwikkelaars geadviseerd, voornamelijk over de benodigde contracten en in grensoverschrijdende transacties.
Wouter Guliker
Senior Project Developer & Planning Specialist
Heeft 12 jaar ervaring als adviseur op het gebied ruimtelijke ontwikkeling en duurzame energie. Bij Chint Solar is hij verantwoordelijk voor het omgevingsmanagement en de vergunningentrajecten. Hij hecht veel waarde aan het goed en tijdig informeren van alle betrokkenen. Dit maakt zonne-projecten beter en versnelt processen.
Lieselotte van Leer
Paralegal
Lieselotte heeft meer dan 15 jaar ervaring in verschillende juridische en niet-juridische functies binnen de advocatuur. Sinds oktober 2018 maakt zij als Paralegal deel uit van het Chint Solar team. Een veelzijdige functie waarbij zij zowel juridisch inhoudelijke als organisatorische werkzaamheden tot haar verantwoordelijkheden rekent.
Sjoerd Sloterdijk
Project Developer
Sjoerd heeft bijna 10 jaar ervaring in de duurzame energie waarvan 3 jaar als mede-oprichter van een bedrijf. Als projectontwikkelaar is hij verantwoordelijk voor de realisatie van zonneparken en specifiek voor het gedeelte participatie. Door alle belanghebbenden te betrekken in het project vergroot je de kans van slagen.
Barry Touw
Project Developer
Barry heeft 5 jaar ervaring in de zonnepanelensector, waarvan 2 jaar als projectontwikkelaar. Hij is verantwoordelijk voor nieuwe projectlocaties met aandacht voor natuurontwikkeling en dubbelfuncties om meerwaarde te creëren.
Kimberley Veerman
Office Manager
Kimberley heeft na haar carrière als projectleider bij events en staff member in de advocatuur de overstap gemaakt naar Chint Solar. Hier heeft zij sinds augustus 2020 een veelzijdige functie als office manager en algemene regelneef die de ondersteunende factor is van Team Chint.
Patrick de Groot
Marketing en Communicatie Manager
Patrick is verantwoordelijk voor de Marketing en Communicatie bij Chint Solar in Europa. Hij heeft meer dan 10 jaar bij een toonaangevend internationaal advocatenkantoor gewerkt en heeft zich nu volledig op de duurzame energie sector gestort.

Ontmoet ons Europees team

Oliver Schweininger
Managing Director (CEO) Chint Solar Europe
Verantwoordelijk voor de Europese markt. Meer dan 10 jaar managementervaring in de sector zonne-energie. Zet zich volledig in voor een succesvolle energietransitie in Europese landen, weg van fossiele brandstoffen naar een toekomst voor duurzame en schone energie.
Bernardo Silvestre
Regional Head | Business Development
Verantwoordelijk voor de business development in Europa, met een focus op Nederland, Spanje en Portugal. Meer dan 10 jaar managementervaring in de zonne-energiesector. Hij houdt van reizen en fotograferen, en combineert deze twee het liefste!
Kian Khani
Regional Head | Project Sales & Investment
Verantwoordelijk voor de relaties met investeerders en het transactiebeheer voor alle grootschalige zonne-energieprojecten in Europa. Kian beschikt over meer dan 8 jaar managementervaring in de sector van hernieuwbare energie.
Bernd Kipping
Regional Head | Finance & Purchasing
Hoofd financiën en inkoop met focus op SPV-management en EPC-contracten en onderhoud- en beheerscontracten voor de projectuitvoering. Sinds 2009 werkzaam in de sector. Hij bekleedde verschillende functies Finance en Operations bij Conergy en Q-Cells voordat hij bij Chint/ Astronergy kwam. Bernd is enthousiast over alle vormen van innovaties.
Deniz Urla
Senior Manager | Engineering & Design
Deniz heeft veel ervaring in hoe je een zonnepark moet ontwerpen. Werkt al meer dan 7 jaar in deze sector en was verantwoordelijk voor meer dan 500 MW aan ontwerpen in verschillende regio's in Europa.
Sebastian John
Regional Head | Project Management
Sebastian heeft meer dan 10 jaar ervaring in de activiteiten van Solar PV Project en was voorheen werkzaam bij DNVGL als eindverantwoordelijke voor de regio's Midden-Oosten en Noord-Afrika. Hij heeft een brede kennis van projectmanagement, eigenaars- en onafhankelijke engineeringtaken voor projecten over de hele wereld. Hij houdt heel erg van watersporten en brengt graag tijd door met zijn gezin.
Claudia Richter
Office Manager
Kent de sector, het team en onze manier van werken uit haar hoofd. Heeft meer dan 15 jaar ervaring als juridisch medewerker in de zonne-energiesector.