Project status

Locatie
Ontwerp
Financiering
Bouw
In bedrijf

Zonnepark Andijk feestelijk geopend

07-11-2018

Vandaag opent wethouder Nederpelt van de gemeente Medemblik het nieuwe zonnepark in Andijk. Het park heeft een capaciteit van 15 MW en levert genoeg duurzame energie voor 4622 huishoudens; ongeveer de helft van alle huishoudens in de gemeente Medemblik. Chint Solar startte in 2017 met het realiseren van een zonnepark, met behulp van eigen hoogrendementszonnepanelen op het land dat oorspronkelijk als bedrijventerrein was gepland.

Eerste zonnepanelen zonnepaneel Andijk gelegd

01-08-2018

Wethouder Nederpelt van de gemeente Medemblik heeft het eerste paneel  in het zonnepark Andijk gelegd. Deze zomer wordt er een zonnepark gebouwd nabij het bedrijventerrein Andijk Zuid. Chint Solar Astronergy is de ontwikkelaar van dit zonnepark van circa 11 hectare, het project is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de VOF Andijk Zuid en de gemeente Medemblik.

Chint Solar/ Astronergy investeert in 15 MW zonnepark in Noord-Holland Noord

01-02-2018

Chint Solar/ Astronergy en VOF Andijk Zuid hebben begin 2018 een overeenkomst gesloten voor de verkoop van 11 hectare grond op Bedrijventerrein Andijk Zuid in Medemblik. Chint Solar/ Astronergy ontwikkelt hier een zonnepark met een capaciteit van 15 megawatt. De bouw start in de zomer van 2018.  

Zonnepark Andijk

Dichtbij het bestaande bedrijventerrein Andijk Zuid ontwikkelt Chint Solar/ Astronergy het zonnepark van 11 hectare. We werken daarbij in nauwe samenwerking met de VOF Andijk Zuid. De gemeente Medemblik heeft in 2017 goedkeuring gegeven voor de realisatie van een zonnepark vlakbij het bestaande bedrijventerrein Andijk Zuid. De bouw is gestart in de zomer van 2018. Daarbij gebruikt Chint Solar/ Astronergy de meest modern panelen die op dat moment te leveren zijn (340 Wp PERC technologie). Goldbeck Solar verzorgt de bouw van het park in de zomer van 2018. Het park is officieel geopend op 7 november 2018.

Het zonnepark moet goed ingepast worden in het landschap. Dat kan door aan te sluiten qua inpassing bij boomgaard ten westen van de Dijkgraaf Grootweg. Dit is gedetailleerd uitgewerkt in het landschapsontwerp en conform de wens van de welstandscommissie. Rondom het zonnepark wordt een elzensingel aangeplant van maximaal drie meter hoog. Deze singel minimaliseert de zichtbaarheid van de panelen, omvormers en parkeervoorziening.

 

Project Specificaties

Capaciteit:
15 MWp
Oppervlakte:
11 ha
Huishoudens:
4622

Locatie