Project status

Locatie
Ontwerp
Financiering
Bouw
In bedrijf

Samen met Opgewekt Houten, Coöperatie Duurzaam Eiland en BHM Solar heeft Chint Solar Zonneweide De Heul in de gemeente Houten in ontwikkeling.

Zonneweide De Heul is een bijzonder project op het Eiland van Schalkwijk. Het brengt landschap, cultuurhistorie, natuur, recreatie, beleving en het opwekken van groene stroom samen in één ontwerp.

In het ontwerp is extra aandacht besteed aan de streekidentiteit (landschapskarakteristieken). Buurtbewoners kunnen daarnaast via een struinpad een wandeling maken langs het zonnepark. Een drie meter hoge uitkijktoren geeft schitterend uitzicht over Schalkwijk. Het ontwerp is in nauwe samenspraak met de omgeving tot stand gekomen.

De gemeente Houten wil in 2040 energieneutraal zijn. In 2025 moet 20% van de benodigde energie duurzaam opgewekt zijn. Zonneweide De Heul kan een belangrijke rol spelen bij het behalen van dit doel. Het zonnepark zal namelijk 8.600 huishoudens voorzien van duurzame energie.

Meer informatie over dit project is te lezen op
www.zonneweide-deheul.nl

Project Specificaties

Oppervlakte:
24,8 hectare
Partner:
BHM Solar
Huishoudens:
8600

Stroomveld De Knoest en Zonneweide De Heul gekozen door gemeente Houten

Houten - 18-02-2022

De gemeente Houten heeft groen licht gegeven om een volgende stap te zetten met de plannen voor Stroomveld De Knoest en Zonneweide De Heul. Chint Solar gaat samen met Opgewekt Houten, Coöperatie Duurzaam Eiland en BHM Solar de projecten verder ontwikkelen en realiseren.