Project status

Locatie
Ontwerp
Financiering
Bouw
In bedrijf

Het zonnepark Markelo is gerealiseerd op het terrein van een voormalig asielzoekerscentrum in de buurtschap Herike-Elsen in de gemeente Hof van Twente. Het terrein werd sinds 2012 niet meer gebruikt. De oppervlakte van het zonnepark beslaat bijna vijf hectare. Dat is goed voor 6,5 MWp en voorziet daarmee ongeveer 2.000 huishoudens van groene stroom.

Het zonnepark biedt ook volop mogelijkheden voor de natuur. Speciaal voor roofvogels zijn er nestmanden opgehangen. Dankzij het verhoogde hekwerk kan klein wild probleemloos passeren.

Project Specificaties

Oppervlakte:
5 ha
Capaciteit:
6,5 MWp
Huishoudens:
2000

Zonneparken in Leek, Kampen en Markelo in gebruik genomen

Algemeen, Kampen, Leek, Markelo - 21-12-2021

Chint Solar heeft zonneparken gerealiseerd in Leek, Kampen en Markelo. De drie zonnevelden hebben een vermogen van in totaal 54 MWp en voorzien meer dan 15.000 huishoudens in de regio van duurzame energie.

Basisschoolleerlingen ODS Elserike leren alles over zonne-energie tijdens duurzaamheidsochtend

Algemeen, Markelo - 02-11-2021

Hoe werkt een zonnepaneel? Welke dieren leven er op een zonnepark? En hoe wordt een zonnepark gebouwd? Zomaar een greep uit de vragen die de kinderen van groep 5 tot en met 8 van ODS Elserike stelden tijdens de rondleiding over het tegenover de school gelegen zonnepark Markelo. De ruim 50 leerlingen hebben tijdens een door Chint Solar en PowerField georganiseerde duurzaamheidsochtend meer geleerd over zonne-energie en de werking van het zonnepark.