Project status

Locatie
Ontwerp
Financiering
Bouw
In bedrijf

Zonnepark Midden-Groningen bijna klaar

19-09-2019

Het Zonnepark Midden-Groningen bij Sappemeer is bijna klaar. Er komen in totaal 316.216 zonnepanelen. In november wordt het zonnepark officieel geopend. Het zonnepark voorziet 32.000 huishoudens van stroom en is daarmee het grootste van Nederland.

Open dag Zonnepark Midden Groningen geslaagd

19-06-2019

Op zaterdag 15 juni was de bouwplaats van Zonnepark Midden Groningen open voor publiek. Het regenachtige weer was voor de Groningers geen reden om thuis te blijven. Zeker 185 zeer geïnteresseerde bezoekers kwamen een kijkje nemen bij het grootste zonnepark van Nederland in aanbouw.

15 juni open dag Zonnepark Midden Groningen

12-06-2019

Op zaterdag 15 juni opent Zonnepark Midden Groningen de deuren voor publiek tijdens de
landelijke Dag van de Bouw.

Update bouw Zonnepark Midden Groningen mei 2019

28-05-2019

Vier maanden geleden zijn we gestart met de bouw van Zonnepark Midden Groningen. De werkzaamheden verlopen volgens planning en inmiddels hebben we 98% van de funderingspalen geheid en 21% van de zonnepanelen geplaatst.

Zonnepark Midden Groningen in Nieuwsuur

29-04-2019

Op vrijdag 26 april zond Nieuwsuur een item uit over zonneparken en zonne-eilanden in Nederland. Ook Zonnepark Midden Groningen kwam aan bod.

Voortgang bouw Zonnepark Midden Groningen: eerste kwartaal 2019

02-04-2019

Eind januari zijn we met de bouw van Zonnepark Midden Groningen gestart. Sindsdien is er al een hoop werk verzet. In dit artikel leest u welke werkzaamheden we het afgelopen kwartaal hebben uitgevoerd en wat we de komende maand gaan doen.

Zonnepark Midden-Groningen

Sinds eind 2016 is Chint Solar/ Astronergy betrokken bij de ontwikkeling van dit zonnepark aan de rand van Hoogezand-Sappemeer. Landschappelijke inpassing met aandacht voor lokale biodiversiteit staat bij de ontwikkelaars hoog in het vaandel. Het zonnepark Midden-Groningen is ontworpen met input van de lokale bevolking en sluit qua soortgebruik en ontwerp goed aan bij het bestaande landschapsstructuren. Het zonnepark geeft geen geluids- of geuroverlast en is bovendien zo ontworpen dat van lichtreflectie geen sprake is.

Het landschapsontwerp (inclusief inrichtings- en beheerplan) wordt toegevoegd aan de stukken die horen bij de vergunning van de gemeente Midden Groningen. Op 6 april 2018 hield de Raad van State zitting. Daarbij is de vergunning onderdeel van de procedure. De omgevingsvergunning voor het zonnepark Midden Groningen is op 14 november door de Raad van State goedgekeurd. Met deze uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak is de omgevingsvergunning onherroepelijk geworden en kan de bouw in begin van 2019 van start. Op 21 februari 2019 start de bouw van het park. De bedoeling is dat in oktober alles operationeel is.

Download het landschapsontwerp

Project Specificaties

Vermogen:
103 MWp
Oppervlakte:
117 ha
Huishoudens:
32000

Locatie

string(11) "Cu_qQdb4pIc"

Contactpersoon bij dit project

Hans Nillesen

Projectdirecteur Zonnepark Midden Groningen

mail-icon