Voor landeigenaren

Voor landeigenaren

Er moet keihard gewerkt worden om de doelstellingen voor duurzame energie te halen; door iedereen. In 2050 moet alle energie duurzaam zijn en bestaat fossiele brandstof niet meer. Daarom zijn wij zeer blij met u als landeigenaar die onderzoekt of zonne-energie een optie is.

Laten we sowieso afspreken om elkaar te ontmoeten want we denken graag met u mee!

Het ontwikkelen van een zonnepark is vaak best complex. Dankzij onze jarenlange ervaring met projecten over heel de wereld weten wij zeer goed wanneer een locatie geschikt is. Heel veel factoren zijn daarbij van invloed; van de ondergrond tot de nabijheid tot elektriciteitskabels en -natuurlijk- het omliggende landschap en de buren.

Neem gerust contact met ons op. Geheel vrijblijvend komen we bij u langs om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn, in technische zin én natuurlijk financieel. We geven u inzicht in de te nemen stappen in het vervolgtraject. Zo weet u snel en inzichtelijk wat het u oplevert en wat wij voor u kunnen betekenen.

Voor ons geen probleem. Juist dit soort land is vaak niet rendabel te gebruiken in een agrarische onderneming. Maar voor ons is het prima, een zonnepark is dan zeker de oplossing!

Een zonnepark kan heel goed gecombineerd worden met ander gebruik; van beweiding door schapen tot bloemrijke grassen, bijenkasten etc. Zo wordt de biodiversiteit dus zelfs vaak groter.

Voor de landschappelijke inpassing maken we graag gebruik van landschapsarchitecten, de lokale expertise en wensen van omwonenden. We passen zo het ontwerp in dat het past in de omgeving, de flora en fauna en het uitzicht.

We zoeken naar locaties waar een landschappelijke inpassing van het zonnepark mogelijk is. Natuurlijk houden we rekening met de eisen uit het eventuele aanwezige gemeentelijke of provinciale beleid. Maar meest belangrijk is uw rol als de landeigenaar. Voor u moet het passen in de strategie van het bedrijf of de persoonlijke omstandigheden om voor een periode van 25 jaar een zonnepark op hun land toe te staan. Met name bij agrarische ondernemingen heeft de landeigenaar een langere relatie met het land, dus kan het een zeer aantrekkelijke optie zijn.

Dat hangt van het perceel af. Als het een stuk land is met een lage opbrengst, levert het zonnepark misschien wel meer op dan gedacht. En niet alleen financieel. Zo kan het goed gecombineerd worden met andere functies, zoals natuur of recreatie.

En ja, als de wereld verandert, verandert het landgebruik ook. Dat is altijd zo geweest. En het is wennen, maar gelukkig steken we nu ook geen turf meer. We willen heel graag van de fossiele brandstof af. En dat geldt niet alleen voor Nederland met alle negatieve gevolgen van gas, maar ook voor de verwoestende kolenmijnen over heel de wereld.

Wij werken graag samen met lokale projecten. Lees meer over onze werkwijze zodat u weet hoe een project verloopt. Zo profiteert iedereen van de stap naar duurzame energie!

Neem contact met ons op en we kijken wat bij u past.