Spring naar content

Zonnepark Markelo opent deuren tijdens Open Energiedag 2022 concept

Zonnepark Markelo, zaterdag 17 september 2022

 

Kom op zaterdag 17 september naar de Open Energiedag! Op tientallen locaties kun je een kijkje komen nemen bij duurzame energieprojecten, waaronder ons zonnepark in Markelo.

Ben jij ook benieuwd naar de wereld achter je stopcontact en thermostaat? Altijd al eens tussen de zonnepanelen van een zonnepark willen lopen? Kom kijken hoe we in Nederland met duurzame energie werken aan schone en betaalbare energie voor iedereen.

Wat is er te doen?

Wij verwelkomen onze bezoekers graag tussen 10.00 en 14.00 uur op Zonnepark Markelo met een hapje en drankje. Elk heel uur (om 10, 11, 12 en 13 uur) start een rondleiding. Tijdens de rondleiding kan je het zonnepark van dichtbij bekijken en krijg je uitleg over de werking van het zonnepark, de natuurlijke inpassing en biodiversiteit. De aanwezige experts beantwoorden uiteraard ook graag al je vragen.

Praktische informatie

  • Zonnepark Markelo ligt in de buurtschap Herike-Elsen. De ingang van het terrein bevindt zich aan de Herikerweg, tussen de rotonde en nummer 38. Google Maps cöordinaten.
  • Wij willen je vragen om op een duurzame manier naar de locatie af te reizen, bijvoorbeeld lopend, per fiets of elektrische auto. Er is beperkte parkeergelegenheid ter plaatse.
  • De Open Energiedag is gratis toegankelijk.

Aanmelden

Iedereen is welkom tijdens de Open Energiedag. De rondleiding is geschikt van jong tot oud. We horen graag op welk tijdstip en met hoeveel personen je langskomt. Aanmelden is mogelijk tot en met zondag 11 september via onderstaand formulier.

Over Zonnepark Markelo

Het zonnepark Markelo is gelegen op het voormalig terrein van een asielzoekerscentrum in de buurtschap Herike-Elsen. Het terrein werd sinds 2012 niet meer gebruikt. PowerField regelde de vergunning, waarna Chint Solar de bouw op zich nam. Het zonnepark is in eigendom van Blue Elephant Energy, de grootste exploitant van zonneparken in Nederland.

Over de Open Energiedag
De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland. www.daarkrijgjeenergievan.nl

Open Energiedag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen?

Indien u meer informatie wenst over dit nieuwsbericht, kunt u contact opnemen met Patrick de Groot, Marketing & Communicatie Manager.