Projecten in Nederland

Chint Solar / Astronergy Nederland werkt aan de ontwikkeling van zonneparken in heel Nederland. Enkele voorbeelden van recente projecten vindt u hieronder. Meer dan 15 projecten zijn op dit moment in ontwikkeling met een verwachte capaciteit van meer dan 300 MWp.

Midden-Groningen

Sinds eind 2016 is Chint Solar/ Astronergy betrokken bij de ontwikkeling van dit zonnepark aan de rand van Hoogezand-Sappemeer. Landschappelijke inpassing met aandacht voor lokale biodiversiteit staat bij de ontwikkelaars hoog in het vaandel. Het zonnepark Midden-Groningen is ontworpen met input van de lokale bevolking en sluit qua soortgebruik en ontwerp goed aan bij het bestaande landschapsstructuren.

Andijk

Dichtbij het bestaande bedrijventerrein Andijk Zuid ontwikkelt Chint Solar/ Astronergy het zonnepark van 11 hectare. We werken daarbij in nauwe samenwerking met de VOF Andijk Zuid. De gemeente Medemblik heeft in 2017 goedkeuring gegeven voor de realisatie van een zonnepark vlakbij het bestaande bedrijventerrein Andijk Zuid. De bouw is gestart in de zomer van 2018. Op 7 november is het park opgeleverd.

Quadenoord

Om Landgoed Quadenoord (Renkum) te kunnen renoveren wordt er een zonneveld aangelegd. Landgoed Quadenoord werkt voor dit project samen met de Coƶperatie ValleiEnergie en met Chint Solar. Chint Solar heeft zeer veel ervaring en kennis van het ontwikkelen en bouwen van zonnevelden. Via de Coƶperatie ValleiEnergie kan iedereen uit de omgeving deelnemen aan dit duurzame energieproject. Samen met de Wageningen Universiteit wordt hard gewerkt aan de biodiversiteit op de kavels.

Veendam

Het zonnepark Veendam is ons eerste Nederlandse project wat afgerond is en in productie is genomen. Chint Solar/ Astronergy Nederland is betrokken bij het zonnepark Veendam sinds december 2016. Vanaf dat moment werkten we samen met de gemeente Veendam, de provincie Groningen en andere lokale organisaties. Zo voldoet het park natuurlijk aan alle wettelijke vereisten.