Projecten in Nederland

Chint Solar / Astronergy Nederland werkt aan de ontwikkeling van zonneparken in heel Nederland. Enkele voorbeelden van recente projecten vindt u hieronder. Meer dan 15 projecten zijn op dit moment in ontwikkeling met een verwachte capaciteit van meer dan 300 MWp.

Buitenhuizen

Chint Solar is in gesprek met de gemeente Midden Groningen over de ontwikkeling van een zonnepark bij Buitenhuizen. Het gebied in kwestie is 30 hectare en ligt ten westen van het bestaande zonnepark Midden Groningen, ten oosten van rioolwaterzuivering en de snelweg de A7.

Stadskanaal

In februari 2020 is Chint Solar gestart met de bouw van Zonnepark Stadskanaal aan de Esdoornstraat te Stadskanaal. Voor de realisatie van het 101 MWp zonnepark zal Chint Solar ongeveer 245.000 zonnepanelen installeren op 83 hectare grond.

Buinerveen

In mei 2020 zal Chint Solar starten met de bouw van Zonnepark Buinerveen aan de Paardetangendijk te Buinerveen.Voor de realisatie van het 45 MWp zonnepark zal Chint Solar ongeveer 109.700 zonnepanelen installeren op 40 hectare grond. Zonnepark Buinerveen zal ten minste 13.900 huishoudens voorzien van duurzame elektriciteit. Eind 2020 is de bouw van Zonnepark Buinerveen gereed.

Midden-Groningen

Sinds eind 2016 is Chint Solar/ Astronergy betrokken bij de ontwikkeling van dit zonnepark aan de rand van Hoogezand-Sappemeer. Landschappelijke inpassing met aandacht voor lokale biodiversiteit staat bij de ontwikkelaars hoog in het vaandel. In 2019 is het project gebouwd en aangesloten op het hoogspanningsnet. 

Andijk

Dichtbij het bestaande bedrijventerrein Andijk Zuid ontwikkelt Chint Solar/ Astronergy het zonnepark van 11 hectare. We werken daarbij in nauwe samenwerking met de VOF Andijk Zuid. De gemeente Medemblik heeft in 2017 goedkeuring gegeven voor de realisatie van een zonnepark vlakbij het bestaande bedrijventerrein Andijk Zuid. De bouw is gestart in de zomer van 2018. Op 7 november is het park opgeleverd.

Quadenoord

Om Landgoed Quadenoord (Renkum) te kunnen renoveren wordt er een zonneveld aangelegd. Landgoed Quadenoord werkt voor dit project samen met de Coöperatie ValleiEnergie en met Chint Solar. Chint Solar heeft zeer veel ervaring en kennis van het ontwikkelen en bouwen van zonnevelden. Via de Coöperatie ValleiEnergie kan iedereen uit de omgeving deelnemen aan dit duurzame energieproject. Samen met de Wageningen Universiteit wordt hard gewerkt aan de biodiversiteit op de kavels.

Veendam

Het zonnepark Veendam is ons eerste Nederlandse project wat afgerond is en in productie is genomen. Chint Solar/ Astronergy Nederland is betrokken bij het zonnepark Veendam sinds december 2016. Vanaf dat moment werkten we samen met de gemeente Veendam, de provincie Groningen en andere lokale organisaties. Zo voldoet het park natuurlijk aan alle wettelijke vereisten.