Spring naar content

Over ons

We energize
people

Gedreven team met lokale kennis

Ons team in Nederland bestaat uit ervaren ontwikkelaars met uitgebreide kennis over de duurzame energie sector. Zij spreken de taal, weten wat er speelt, kennen de Nederlandse markt en kunnen daardoor alle relevante aspecten meenemen bij de ontwikkeling van een zonnepark. Daarnaast zijn ze gedreven om succesvol bij te dragen aan de energietransitie.

Maak kennis met ons team

Toegewijd aan een succesvolle energietransitie

Chint Solar is een toonaangevende speler op het gebied van projectontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van zonneparken. We werken gedreven om een succes te maken van de energietransitie in Nederland en de rest van Europa. Een toekomst zonder fossiele brandstoffen, mét duurzame energie.

Onze missie is ‘we energize people’: we willen iedereen enthousiasmeren om bij te dragen aan een toekomst waarin duurzame energie beschikbaar is voor iedereen. Omdat wij erin geloven dat we alleen met elkaar succesvol aan de energietransitie kunnen werken.

Projectontwikkeling van
A tot Z

We zijn betrokken bij projectontwikkeling van A tot Z: van het zoeken naar een geschikte locatie, het ontwerp en de technische planning, tot de financiering, de bouw en exploitatie. Op het gebied van ontwikkelen, de landschappelijke inpassing en het energienetwerk denken we in innovatieve oplossingen. Want wij geloven dat dit de enige route is op weg naar een groene en duurzame toekomst.

gerealiseerde zonneparken
MWp
miljoen geïnstalleerde modules
huishoudens voorzien van groene stroom

Pionier in de zonne-energie sector

Chint Solar ging wereldwijd als een van de eerste aan de slag met duurzame energie. Sinds 2016 zijn we ook actief in Europa. We werken aan de energietransitie in Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Chint Solar heeft in Europa inmiddels meer dan 500 MWp aan zonneparken gerealiseerd. Deze projecten voorzien meer dan 200.000 huishoudens van duurzame energie.

Ervaren speler in de Nederlandse markt

Een mooi zonnepark ontwikkelen waarbij we rekening houden met het landschap, de omwonenden en lokale vereisten. Dat is ons uitgangspunt. We realiseerden inmiddels al verschillende projecten in heel Nederland en hebben meerdere zonneparken in ontwikkeling. Zo maken we ons land stap voor stap duurzamer en kunt u op ons rekenen als betrouwbare en ervaren partij bij de ontwikkeling van zonneparken.

Laatste nieuws

Eerste zonnepaneel gelegd voor Zonnepark Boksveenweg

Sofian Eljarroudi van Chint Solar en Martin Ars en Sjoerd Roosjen van IX Zon hebben symbolisch het eerste zonnepaneel gelegd voor Zonnepark Boksveenweg. De bouw van de zonneweide in de Gemeente Berkelland gaat daarmee een volgende fase in.

Lees artikel
De zonnekaravaan: feestelijke opening zes zonneparken

Chint Solar heeft op zaterdag 13 mei zes zonneparken in de gemeenten Hoogeveen, Borger-Odoorn en Stadskanaal feestelijk geopend. Dat gebeurde in het bijzijn van wethouders, buurtbewoners en partijen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling en bouw. De route van ruim 70 kilometer werd afgelegd met een elektrische ‘zonnekaravaan’.

Lees artikel
Chint Solar rondt bouw zes zonneparken af

De bouw van zonneparken in Stadskanaal, Eerste Exloërmond, Nieuw-Buinen, Drouwenermond, Pesse en Fluitenberg is afgerond. De zes zonneprojecten, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 120 MWp, leveren duurzame energie aan meer dan 38.000 huishoudens.

Lees artikel