Spring naar content

Over ons

We energize
people

Toegewijd aan een succesvolle energietransitie

Chint Solar is een toonaangevende speler op het gebied van projectontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van zonneparken. We werken gedreven om een succes te maken van de energietransitie in Nederland en de rest van Europa. Een toekomst zonder fossiele brandstoffen, mét duurzame energie.

Onze missie is ‘we energize people’: we willen iedereen enthousiasmeren om bij te dragen aan een toekomst waarin duurzame energie beschikbaar is voor iedereen. Omdat wij erin geloven dat we alleen met elkaar succesvol aan de energietransitie kunnen werken.

Projectontwikkeling van
A tot Z

We zijn betrokken bij projectontwikkeling van A tot Z: van het zoeken naar een geschikte locatie, het ontwerp en de technische planning, tot de financiering, de bouw en exploitatie. Op het gebied van ontwikkelen, de landschappelijke inpassing en het energienetwerk denken we in innovatieve oplossingen. Want wij geloven dat dit de enige route is op weg naar een groene en duurzame toekomst.

gerealiseerde zonneparken
MWp
miljoen geïnstalleerde modules
huishoudens voorzien van groene stroom

Gedreven team met lokale kennis

Ons team in Nederland bestaat uit ervaren ontwikkelaars met uitgebreide kennis over de duurzame energie sector. Zij spreken de taal, weten wat er speelt, kennen de Nederlandse markt en kunnen daardoor alle relevante aspecten meenemen bij de ontwikkeling van een zonnepark. Daarnaast zijn ze gedreven om succesvol bij te dragen aan de energietransitie.

Maak kennis met ons team

Pionier in de zonne-energie sector

Chint Solar ging wereldwijd als een van de eerste aan de slag met duurzame energie. Sinds 2016 zijn we ook actief in Europa. We werken aan de energietransitie in Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Chint Solar heeft in Europa inmiddels meer dan 500 MWp aan zonneparken gerealiseerd. Daardoor voorzien we meer dan 240.000 huishoudens van duurzame energie.

Ervaren speler in de Nederlandse markt

Een mooi zonnepark ontwikkelen waarbij we rekening houden met het landschap, de omwonenden en lokale vereisten. Dat is ons uitgangspunt. We realiseerden inmiddels al verschillende projecten in heel Nederland en hebben meerdere zonneparken in ontwikkeling. Zo maken we ons land stap voor stap duurzamer en kunt u op ons rekenen als betrouwbare en ervaren partij bij de ontwikkeling van zonneparken.

Laatste nieuws

Startschot voor bouw Zonnepark Vleddermond in de gemeente Stadskanaal

Op locatie in de gemeente Stadskanaal hebben Chint Solar en het bestuur van Stichting Gebiedsfonds Stadskanaal het officiële startsein gegeven voor de bouw van Zonnepark Vleddermond. Jan Bessembinders, Jaap Blaakmeer (beiden van het gebiedsfonds), grondeigenaar Aike Maarsingh en Mark van Rij van Chint Solar sloegen symbolisch de eerste paal.

Lees artikel
Eerste paal geslagen: bouw Zonnepark Buinerhorn en Zonnepark Drouwenerzon gestart

We zijn gestart met de bouw van Zonnepark Buinerhorn en Zonnepark Drouwenerzon in de gemeente Borger-Odoorn. Samen met lokale ontwikkelaar Roelof Jan Wollerich sloegen we symbolisch de eerste paal.

Lees artikel
Zonneparken in Leek, Kampen en Markelo in gebruik genomen

Chint Solar heeft zonneparken gerealiseerd in Leek, Kampen en Markelo. De drie zonnevelden hebben een vermogen van in totaal 54 MWp en voorzien meer dan 15.000 huishoudens in de regio van duurzame energie.

Lees artikel