Spring naar content

Onze werkwijze

Stap voor stap
op weg naar een groene toekomst

Oog voor natuur

Wij vinden dat zonne-energie en natuur uitstekend samen kunnen gaan. Ons uitgangspunt is dat onze zonneparken met oog voor de omgeving worden ontworpen en meerwaarde bieden.

De komst van een zonnepark brengt een verandering in het landschap met zich mee. We houden daarom rekening met de zichtlijnen voor omwonenden en onderzoeken hoe flora en fauna in het originele landschap passen. We geven de ruimte aan vogels, kleine zoogdieren en planten en gewassen. Daarnaast bekijken we altijd de mogelijkheid of het zonnepark ook kan worden ingezet voor meervoudig gebruik, zoals de begrazing door schapen, educatieve doeleinden of voor waterberging.

Samen werken aan een duurzame toekomst

De energietransitie maken we met elkaar. Van investeerders tot grondeigenaren en van lokale overheden tot burgers. Samen werken we aan een toekomst waarin duurzame energie overal beschikbaar is voor iedereen.

Tijdens de ontwikkeling van een zonnepark gaan we daarom het gesprek aan met alle betrokkenen om alle vereisten, mogelijkheden, belangen en wensen in kaart te brengen. We winnen advies in bij landschapsarchitecten, overleggen met de netbeheerder over beschikbaarheid op het electriciteitsnetwerk, staan in nauw contact met lokale overheden over de vergunningsaanvraag en nemen de inbreng van omwonenden mee in het ontwerp. Alleen samen komen we tot een breed gedragen zonnepark.

Proces

Locatie ontwikkeling, design, technische planning, financiering en uitvoering; we brengen het samen in één totaalpakket dankzij ons zeer ervaren team. Een zonnepark ontwikkelen is een complexe uitdaging waarbij heel veel expertises samenkomen. Lees hieronder hoe wij dat doen.

Locatie Ontwerp Vergunning Bouw Operationeel