Onze Werkwijze

Wat is onze werkwijze?

Als één van de eersten gingen wij al in 2006 het pad op naar duurzame energie. Inmiddels bouwden we meer dan 3,6 GWp aan projecten wereldwijd. We blijven innoveren. Want het is de enige weg naar een duurzame toekomst. Locatieontwikkeling, design, technische planning, financiering en uitvoering; we brengen het samen in één totaalpakket dankzij ons zeer ervaren team. Zonnepanelen bouwen we zelf; zo zijn ze altijd up to date. Een zonnepark ontwikkelen is een complexe uitdaging waarbij heel veel expertises samenkomen. Lees hieronder hoe wij dat doen.

Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Locatie
Ontwerp
Financiering
Bouw

Locatie

Het begint met een locatie. Een geschikte plek. Die zoeken we zelf, maar we werken ook met makelaars en vertegenwoordigers. We zoeken naar locaties waar een landschappelijke inpassing van het zonnepark mogelijk is. Als de provincie of gemeente beleid op zonneparken hebben is dat natuurlijk ook altijd een uitgangspunt. De landeigenaar speelt hierbij een cruciale rol. Voor hem of haar moet het zonnepark passen in de strategie van het bedrijf of de persoonlijke omstandigheden.

Een zonnepark is namelijk altijd tijdelijk, maar minimaal voor een periode van 25 jaar. Tijdelijk gebruik met zoveel mogelijk dubbele functies in begrazing en ecologisch beheer is voor ons een belangrijke sleutel om verantwoord een zonnepark te ontwikkelen. Zo blijft het landschap zich aanpassen aan de veranderingen in de samenleving. Onze locatiekeuzes zijn dus een combinatie van een landeigenaar die open staat voor de ontwikkeling van een zonnepark, inpassing in het landschap en nabijheid van elektrische infrastructuur. Meer weten over de vereisten van een geschikte locatie? Lees verder bij de informatie voor landeigenaren.