Spring naar content

Zonnepark Drouwenerzon

Drouwenermond, Nederland
  • Locatie
  • Ontwerp
  • Vergunning
  • Bouw
  • Operationeel

Zonnepark Drouwenerzon is gerealiseerd op een 5 hectare groot terrein, ten zuiden van Drouwenermond. De ruim 12.000 zonnepanelen, met een opgesteld vermogen van 6,67 MWp, voorzien jaarlijks ongeveer 2.100 huishoudens van duurzame energie.

Het plan voor het zonneproject is geïnitieerd door de lokale zakenlieden Roelof Jan en Jan Willem Wollerich van Mts. Wollerich en ontwikkeld als duurzame tak van een akkerbouwbedrijf. Het project is daarna verder gerealiseerd in samenwerking met Chint Solar.

Er is rekening gehouden met de zichtlijnen vanuit het nabijgelegen dorp. Een omringende windsingel maskeert het hekwerk en de panelen. Ook de natuur krijgt de ruimte: de grond onder de panelen wordt ingezaaid met een mengsel van gras verrijkt met bloemen. De dichte structuur van de vegetatie biedt nestgelegenheid en beschutting aan vogels. De vegetatie wordt op verschillende manieren beheerd, onder meer door begrazing door schapen.

Over dit project

  • Samen gerealiseerd met lokale ontwikkelaar
  • Omringende windsingel om hekwerk en panelen te maskeren
  • Verbetering van de biodiversiteit dankzij een kruiden- en bloemrijk grasmengsel
  • Ongeveer 2.000 huishoudens voorzien van duurzame energie

Oog voor de natuur

Wij vinden dat zonne-energie en natuur uitstekend samen kunnen gaan. Ons uitgangspunt is dat onze zonneparken met oog voor de omgeving worden ontworpen en meerwaarde bieden.

Een zonnepark op uw grond

Heeft u als grondeigenaar wel eens gedacht aan een zonnepark op uw land? Bijvoorbeeld als u naast landbouw of veeteelt een extra inkomstenbron wilt, uw bedrijf wilt verduurzamen of als u gewoonweg wilt bijdragen aan een schoner en groener Nederland. Chint Solar denkt graag met u mee.

Gerelateerd nieuws

De zonnekaravaan: feestelijke opening zes zonneparken

Chint Solar heeft op zaterdag 13 mei zes zonneparken in de gemeenten Hoogeveen, Borger-Odoorn en Stadskanaal feestelijk geopend. Dat gebeurde in het bijzijn van wethouders, buurtbewoners en partijen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling en bouw. De route van ruim 70 kilometer werd afgelegd met een elektrische ‘zonnekaravaan’.

Project specificaties

Ingebruikname 2022
Oppervlakte 5 hectare
Vermogen 6,7 MWp
Aantal zonnepanelen 12.000
Aantal huishoudens 2.100
Interesse in een zonnepark op uw grond?

Vraag een adviesgesprek aan! Binnen 3 werkdagen al een afspraak!