Spring naar content

Zonnepark Ommelanderwijk

Nieuwe Pekela, Nederland
  • Locatie
  • Ontwerp
  • Vergunning
  • Bouw
  • Operationeel

Zonnepark Ommelanderwijk, gelegen tussen Veendam en Nieuwe Pekela in de provincie Groningen, is in oktober 2020 in gebruik genomen. Het voormalige, vervuilde industrieterrein was onbruikbaar voor agrariërs en is daarom voor de aanleg van het zonnepark uitgebreid gesaneerd.

In totaal telt de zonneweide 14.229 zonnepanelen, waarvan de helft monofacial (enkelzijdig) en de andere helft bifacial (dubbelzijdig). Dit geeft Chint Solar de mogelijkheid om de bifancial zonnepanelen te testen en de voordelen van deze panelen te bewijzen ten opzichte van monofacial panelen, in een bestaande situatie in Nederland.

De zonneweide – geïnitieerd door PowerField – is ontwikkeld en gerealiseerd door Chint Solar. Ook de netaansluiting werd door ons ontwikkeld en aangelegd. In de uitvoeringsfase trad Chint Solar op als hoofd EPC-aannemer, coördineerden we diverse aannemers en namen we de verantwoordelijkheid op ons voor de netintegratie en het voldoen aan de lokale eisen.

Over dit project

  • Gerealiseerd op een voormalig, vervuild industrieterrein
  • Grond gesaneerd voor het zonnepark
  • Bijna 2.000 huishoudens voorzien van duurzame energie

Oog voor de natuur

Wij vinden dat zonne-energie en natuur uitstekend samen kunnen gaan. Ons uitgangspunt is dat onze zonneparken met oog voor de omgeving worden ontworpen en meerwaarde bieden.

Een zonnepark op uw grond

Heeft u als grondeigenaar wel eens gedacht aan een zonnepark op uw land? Bijvoorbeeld als u naast landbouw of veeteelt een extra inkomstenbron wilt, uw bedrijf wilt verduurzamen of als u gewoonweg wilt bijdragen aan een schoner en groener Nederland. Chint Solar denkt graag met u mee.

Project specificaties

Ingebruikname 2020
Oppervlakte 5 hectare
Vermogen 5,7 MWp
Aantal zonnepanelen 14.000
Aantal huishoudens 1.900
Interesse in een zonnepark op uw grond?

Vraag een adviesgesprek aan! Binnen 3 werkdagen al een afspraak!