Spring naar content

Grondeigenaren

Uw grond,
met energie door de zon

Een zonnepark op uw grond

Heeft u als grondeigenaar wel eens gedacht aan een zonnepark op uw land? Bijvoorbeeld als u naast landbouw of veeteelt een extra inkomstenbron wilt, uw bedrijf wilt verduurzamen of als u gewoonweg wilt bijdragen aan een schoner en groener Nederland. Chint Solar denkt graag met u mee.

Voordelen van een zonnepark op uw grond

Een zonnepark op uw land zorgt voor stabiele inkomsten over een lange periode, vaak minimaal 25 jaar. Chint Solar biedt daarnaast aantrekkelijke grondvergoedingen. U kunt daardoor profiteren van hogere inkomsten per hectare dan met reguliere landbouwgrond. Daarnaast draagt u actief bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en aan een toekomst waarin duurzame energie overal beschikbaar is.

Veelgestelde vragen

Wij houden rekening met verschillende aspecten, zoals de beschikbare netaansluiting, de lokale wetgeving, de mogelijkheid tot landschappelijke inpassing en het financiële plaatje. Maar het belangrijkste is uw rol als grondeigenaar. Voor u moet het passen in de strategie van uw bedrijf of in uw persoonlijke omstandigheden. Dat zoeken we samen met u uit in een persoonlijk gesprek.

Juist dit soort land is vaak niet rendabel te gebruiken in een agrarische onderneming, maar voor ons is het prima. Een zonnepark is zeker de oplossing!

Voor de landschappelijk inpassing gaan we in gesprek met landschapsarchitecten, organisaties die de omgeving kennen en de omwonenden. We ontwerpen het zonnepark zo, dat het past bij de omgeving en het uitzicht.

Een zonnepark kan heel goed gecombineerd worden met andere vormen van gebruik: van begrazing door schapen tot bloemrijk grasland, bijenkorven, of waterberging. De biodiversiteit wordt dus vaak zelfs bevorderd door een zonnepark.

Dat hangt van het perceel af. Als het een stuk land is met een lage opbrengst, levert het zonnepark misschien wel meer op dan gedacht. En niet alleen financieel. Zo kan het goed gecombineerd worden met andere functies, zoals natuur of recreatie.

Uw persoonlijke voorkeuren als uitgangspunt

Een geschikte locatie

Het ontwikkelen van een zonnepark is vaak een ingewikkeld proces. Dankzij onze jarenlange ervaring met projecten in binnen- en buitenland weten wij zeer goed wanneer een locatie geschikt is. Heel veel factoren zijn daarbij van invloed: van de ondergrond tot de nabijheid tot elektriciteitskabels, het omliggende landschap en de lokale wet- en regelgeving. Tijdens een persoonlijk verkennen wij uw situatie.

Slim ruimtegebruik

Zonne-energie en natuur kunnen uitstekend hand in hand gaan. We onderzoeken hoe het zonnepark in het bestaande landschap past. Samen met u kijken we daarnaast naar de mogelijkheid om het zonnepark voor meerdere doeleinden te gebruiken, zoals de begrazing door schapen, educatieve doeleinden of waterberging.

 

Interesse in een zonnepark op uw grond?

Neem gerust contact met ons op. Geheel vrijblijvend komen we bij u langs om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn op basis van uw bedrijfsstrategie of persoonlijke situatie. In technische én natuurlijk financiële zin. We geven u inzicht in de te nemen stappen in het vervolgtraject. Zo weet u snel wat het u oplevert en wat wij voor u kunnen betekenen.

Grondeigenaren

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.