Spring naar content

Zonnepark Buinerhorn

Nieuw-Buinen, Nederland
  • Locatie
  • Ontwerp
  • Vergunning
  • Bouw
  • Operationeel

Zonnepark Buinerhorn is gebouwd tussen de snelweg N374 en het dorp Nieuw-Buinen. Op het 5,6 hectare grote terrein zijn ruim 14.000 zonnepanelen geplaatst, die jaarlijks meer dan 2.500 huishoudens van groene stroom voorzien. Het zonnepark heeft een geïnstalleerd vermogen van 7,9 megawattpiek (MWp).

Het plan voor het zonneproject is geïnitieerd door de lokale ondernemers Roelof Jan en Jan Willem Wollerich van Mts. Wollerich en is ontwikkeld als duurzame tak van een akkerbouwbedrijf. Het project is verder gerealiseerd in samenwerking met Chint Solar.

Er wordt rekening gehouden met de zichtlijnen vanuit het nabijgelegen dorp. Een omringende windsingel zal het hekwerk en de panelen maskeren. Ook de natuur krijgt de ruimte: de grond onder de panelen wordt ingezaaid met een mengsel van gras verrijkt met bloemen. De dichte structuur van de vegetatie biedt nestgelegenheid en beschutting aan vogels. De vegetatie zal op verschillende manieren worden beheerd, onder meer door begrazing door schapen.

Over dit project

  • Samen gerealiseerd met lokale ontwikkelaar
  • Omringende windsingel om hekwerk en panelen te maskeren
  • Verbetering van de biodiversiteit dankzij een kruiden- en bloemrijk grasmengsel
  • Ongeveer 2.500 huishoudens voorzien van duurzame energie

Oog voor de natuur

Wij vinden dat zonne-energie en natuur uitstekend samen kunnen gaan. Ons uitgangspunt is dat onze zonneparken met oog voor de omgeving worden ontworpen en meerwaarde bieden.

Een zonnepark op uw grond

Heeft u als grondeigenaar wel eens gedacht aan een zonnepark op uw land? Bijvoorbeeld als u naast landbouw of veeteelt een extra inkomstenbron wilt, uw bedrijf wilt verduurzamen of als u gewoonweg wilt bijdragen aan een schoner en groener Nederland. Chint Solar denkt graag met u mee.

Gerelateerd nieuws

De zonnekaravaan: feestelijke opening zes zonneparken

Chint Solar heeft op zaterdag 13 mei zes zonneparken in de gemeenten Hoogeveen, Borger-Odoorn en Stadskanaal feestelijk geopend. Dat gebeurde in het bijzijn van wethouders, buurtbewoners en partijen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling en bouw. De route van ruim 70 kilometer werd afgelegd met een elektrische ‘zonnekaravaan’.

Project specificaties

Ingebruikname 2022
Oppervlakte 5.6 hectare
Vermogen 7,9 MWp
Aantal zonnepanelen 14.000
Aantal huishoudens 2.500
Interesse in een zonnepark op uw grond?

Vraag een adviesgesprek aan! Binnen 3 werkdagen al een afspraak!