Algemeen - 25-01-2022

Onderzoek: positief effect zonneparken op leefgebied roofvogels?

Kan een zonnepark positief bijdragen aan het leefgebied van roofvogels? Marleen van Heumen deed onderzoek en kwam tot een aantal interessante inzichten.

Algemeen, Kampen, Leek, Markelo - 21-12-2021

Zonneparken in Leek, Kampen en Markelo in gebruik genomen

Chint Solar heeft zonneparken gerealiseerd in Leek, Kampen en Markelo. De drie zonnevelden hebben een vermogen van in totaal 54 MWp en voorzien meer dan 15.000 huishoudens in de regio van duurzame energie.

Algemeen - 13-12-2021

Chint Solar en PowerField verzorgen rondleiding over Zonnepark Stadskanaal

Afgelopen weekend opende Zonnepark Stadskanaal zijn deuren voor geïnteresseerde bezoekers. Tijdens een rondleiding kregen de bezoekers de mogelijkheid om het zonnepark van dichtbij te bekijken.

Algemeen, Markelo - 02-11-2021

Basisschoolleerlingen ODS Elserike leren alles over zonne-energie tijdens duurzaamheidsochtend

Hoe werkt een zonnepaneel? Welke dieren leven er op een zonnepark? En hoe wordt een zonnepark gebouwd? Zomaar een greep uit de vragen die de kinderen van groep 5 tot en met 8 van ODS Elserike stelden tijdens de rondleiding over het tegenover de school gelegen zonnepark Markelo. De ruim 50 leerlingen hebben tijdens een door Chint Solar en PowerField georganiseerde duurzaamheidsochtend meer geleerd over zonne-energie en de werking van het zonnepark.

Zuidvelde - 01-11-2021

Zonnepark Zuidvelde fors kleiner

Het geplande zonnepark bij Zuidvelde wordt een kwart kleiner dan eerder gepland. Donderdagavond 28 oktober werden tijdens twee informatiebijeenkomsten ruim zeventig belanghebbende buurtbewoners bijgepraat.

Internationaal - 27-10-2021

Chint Solar wint award in ‘Sustainable land management’ categorie tijdens UNIDO Global Call 2021

Chint Solar heeft een award gewonnen in de categorie ‘Sustainable land management’ tijdens de UNIDO Global Call for Innovative Solutions in Cleantech and Sustainable Land Management 2021. De jury koos voor het Kubuqi-project van Chint Solar in Binnen-Mongolië vanwege de combinatie van ecologie en het opwekken van energie en de duidelijke en bewezen impact in de strijd tegen verwoestijning.

Zuidvelde - 11-10-2021

Kansen voor akkervogels door ruime opzet zonnepark Zuidvelde

Het leefgebied van de patrijs staat onder druk. Voor de initiatiefnemers van zonnepark Zuidvelde de reden om de patrijs centraal te stellen in de natuurontwikkeling van het zonnepark.

Algemeen - 05-10-2021

Vacature Corporate Counsel Nederland

Wil je midden in de energietransitie staan en met jouw juridische kennis en ervaring een belangrijke bijdrage leveren aan de totstandkoming van onze zonneparken? Dan is de functie Corporate Counsel Nederland bij Chint Solar jou op het lijf geschreven.

Algemeen - 05-10-2021

Zonnepark Services Nederland opent nieuw kantoor in Zuidbroek

Zonnepark Services Nederland, een joint venture van Chint Solar en GOLDBECK SOLAR die zich exclusief richt op ‘operations and maintenance’ van grootschalige zonprojecten, heeft op 27 september een nieuw kantoor geopend in het Groningse Zuidbroek. Het openen van de vestiging, dichtbij een groot aantal zonneparken, zal het bedrijf in staat stellen zijn opdrachtgevers beter en sneller te bedienen.

Zuidvelde - 17-09-2021

Gebiedsfonds Zonnepark Zuidvelde: geld voor een leefbare omgeving

Via een gebiedsfonds moeten bewoners uit het gebied van Zonnepark Zuidvelde mee gaan delen in de revenuen van duurzame energieprojecten. Uitgangspunt is dat dat geld wordt gebruikt voor maatschappelijke of duurzame projecten die het gebied versterken.