Spring naar content

Eerste zonnepaneel gelegd voor Zonnepark Boksveenweg

22 juni 2023

Sofian Eljarroudi van Chint Solar en Martin Ars en Sjoerd Roosjen van IX Zon hebben symbolisch het eerste zonnepaneel gelegd voor Zonnepark Boksveenweg. De bouw van de zonneweide in de Gemeente Berkelland gaat daarmee een volgende fase in.

Zonnepark Boksveenweg wordt gerealiseerd nabij Groenlo en Eibergen in de Gemeente Berkelland. De 12 megawattpiek (MWp) zonneweide zal circa 4.000 huishoudens voorzien van groene stroom.

De bouw van het zonnepark startte in april 2023. Met het leggen van het eerste paneel wordt het startschot gegeven voor de volgende fase: het installeren van ongeveer 21.000 zonnepanelen. De verwachting is dat de bouw van het project in september 2023 wordt afgerond, waarna het wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. De plannen voor het zonnepark werden geïnitieerd en ontwikkeld door IX Zon. Chint Solar nam daarna de verdere ontwikkeling en realisatie op zich.

Zonnepark Boksveenweg bestaat voor 8 hectare aan zonnepanelen en meer dan 1 hectare natuur. Er wordt onder andere een groene rand en een natuurlijke oever aangelegd. Ter verbetering van de biodiversiteit wordt de grond op het terrein ingezaaid met een kruidenrijk grasmengsel. Ook wordt een fauna-vriendelijk hekwerk geplaatst, zodat klein wild kan passeren.

Sofian Eljarroudi, Head of Business Development Nederland bij Chint Solar: “Met het plaatsen van de zonnepanelen bereiken we een volgende belangrijke mijlpaal. We kijken ernaar uit om de komende maanden de bouw van de zonneweide naar de eindstreep te brengen. Zonnepark Boksveenweg is een van de drie projecten die door Chint Solar in de Gemeente Berkelland wordt gebouwd. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsambities van de gemeente en blijven we stappen zetten in de energietransitie in Nederland.”

Martin Ars, Directeur Ontwikkeling bij IX Zon: “Met trots kondigen wij de mijlpaal aan van het leggen van het eerste zonnepaneel in het zonnepark aan de Boksveenweg. Deze mijlpaal is mogelijk gemaakt door een succesvolle samenwerking tussen Chint Solar, de gemeente Berkelland en de buurtbewoners van het zonnepark. Wij beseffen ons dat wij met dit soort parken een verandering aanbrengen in de omgeving van de buurtbewoners waar men niet om heeft gevraagd. Desondanks zijn we blij dat we altijd in goed overleg zijn gebleven en hebben we een goede middenweg kunnen vinden wat betreft de landschappelijke inpassing van het park en het duurzaamheidsfonds voor de buurt. Samen hebben we een belangrijke stap gezet in de richting van een groenere toekomst.”

PatrickdeGroot

Vragen?

Heb je vragen over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met Patrick de Groot, Marketing en Communicatie Manager.