Spring naar content

Nieuws

Ontdek hoe wij een positieve impact maken

Laatste nieuws

Zonneparken een onmisbare schakel in onze energietransitie

Ontwikkelingen in de politiek lijken een flinke streep door de rekening te zijn voor zon op land. Het verbieden van zonneparken op landbouwgrond brengt echter het behalen van de klimaatdoelen in gevaar en is daarnaast een gemiste kans om onze samenleving verder te verduurzamen.

Lees artikel

Voor de pers

Journalisten met vragen over Chint Solar, onze projecten of onze nieuwsberichten, kunnen contact opnemen met Patrick de Groot, Marketing & Communications Manager Europe.

Vergunning voor Zonnepark Zuidvelde

Gemeente Noordenveld heeft een vergunning afgegeven voor Zonnepark Zuidvelde. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde voor de realisatie van het project van initiatiefnemers Chint Solar, Ankehaar Solar en TPSolar.

Lees artikel
Chint Solar rondt bouw zes zonneparken af

De bouw van zonneparken in Stadskanaal, Eerste Exloërmond, Nieuw-Buinen, Drouwenermond, Pesse en Fluitenberg is afgerond. De zes zonneprojecten, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 120 MWp, leveren duurzame energie aan meer dan 38.000 huishoudens.

Lees artikel
Startschot voor bouw Zonnepark Dievelman

Sofian Eljarroudi van Chint Solar heeft symbolisch de eerste paal geslagen van Zonnepark Dievelman in de gemeente Berkelland. De bouw van het zonnepark is daarmee officieel van start gegaan.

Lees artikel