Spring naar content

Startschot voor bouw Zonnepark Dievelman

30 januari 2023

Sofian Eljarroudi van Chint Solar heeft symbolisch de eerste paal geslagen van Zonnepark Dievelman in de gemeente Berkelland. De bouw van het zonnepark is daarmee officieel van start gegaan.

Zonnepark Dievelman wordt gebouwd ten zuiden van Borculo. De meer dan 26.000 zonnepanelen, met een opgesteld vermogen van 15 megawattpiek (MWp), kunnen jaarlijks ongeveer 5.000 huishoudens voorzien van duurzame energie. De verwachting is dat de bouw in het voorjaar van 2023 wordt afgerond, waarna het zonnepark zal worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Het zonnepark werd door IX Zon ontwikkeld. Chint Solar zal de bouw voor zijn rekening nemen.

Het zonneveld zal het opwekken van duurzame energie combineren met het versterken van de natuur en biodiversiteit. Op het zonnepark is onder andere plaats ingeruimd voor een natuurcorridor, versterking van de ecologische verbinding van de Huppelsebeek en Leerinkbeek en herstel van de cultuurhistorische landschappelijke verbinding door middel van houtwallen en bomen.

Sofian Eljarroudi, Head of Business bij Chint Solar Nederland: “Samen met IX Zon hebben we de handen ineengeslagen om drie projecten in de gemeente Berkelland te realiseren. Zonnepark Dievelman is daar de eerste van. We zijn blij dat we het nieuwe jaar goed kunnen beginnen door direct van start te kunnen gaan met de bouw. Zodra het zonnepark operationeel is, levert het duurzame energie aan duizenden huishoudens. Daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de gemeente en het versnellen van de energietransitie in ons land.”

Sven Kamphues, Directeur IX Zon: “In de afgelopen 5 jaar hebben wij 6 zonneparken in de gemeente Berkelland ontwikkeld. Vooral de gemeente en omwonenden verdienen complimenten. Ik wil dan ook hen danken voor de prettige samenwerking. Samen maken we de noodzakelijke energietransitie mogelijk en die verantwoordelijkheid is door alle partijen gevoeld en genomen.”

PatrickdeGroot

Vragen?

Heb je vragen over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met Patrick de Groot, Marketing en Communicatie Manager.