Spring naar content

Chint Solar rondt bouw zes zonneparken af

09 februari 2023

Chint Solar heeft de bouw van zonneparken in Stadskanaal, Eerste Exloërmond, Nieuw-Buinen, Drouwenermond, Pesse en Fluitenberg afgerond. De zes zonneprojecten, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 120 MWp, leveren duurzame energie aan meer dan 38.000 huishoudens.

Met de voltooiing van deze nieuwe projecten heeft Chint Solar nu 15 zonneparken met een totale capaciteit van meer dan 450 MWp in Nederland gerealiseerd. De zes recent opgeleverde zonneparken zijn eigendom van en worden geëxploiteerd door Blue Elephant Energy. Als oplossing voor netcongestie zijn de zonneprojecten via een kabeltracé aangesloten op het onderstation van het zonnepark Stadskanaal. In totaal zijn er nu acht projecten via dit station met het hoogspanningsnet van TenneT verbonden. Het kabeltracé is gerealiseerd in samenwerking met PowerField.

Zonnepark Vleddermond is gerealiseerd in de gemeente Stadskanaal op een terrein van ongeveer 17 hectare, grenzend aan een bedrijventerrein. Het project heeft een geïnstalleerd vermogen van 20,1 MWp. Zonnepark Exloërmond ligt in Eerste Exloërmond, met een geïnstalleerd vermogen van 19,9 MWp. Het project wordt aan het zicht onttrokken door een omringende dijk.

Zonnepark Drouwenerzon en Buinerhorn zijn geïnitieerd door lokale ondernemers Roelof Jan en Jan Willem Wollerich van Mts. Wollerich en verder gerealiseerd in samenwerking met Chint Solar. Het project Drouwenerzon is gerealiseerd op een terrein van 5 hectare, ten zuiden van Drouwenermond en heeft een geïnstalleerd vermogen van 6,7 MWp. Het Zonnepark Buinerhorn ligt in Nieuw-Buinen en heeft een geïnstalleerd vermogen van 7,9 MWp.

Zonnepark Drouwenerzon

De zonneparken in Pesse en Fluitenberg zijn geïnitieerd door PowerField en gerealiseerd door Chint Solar. Samen hebben de twee zonneparken een geïnstalleerd vermogen van 65 MWp.

Sofian Eljarroudi, Head of Business bij Chint Solar Nederland: “We zijn erg trots dat we door het afronden van deze projecten nu in totaal 15 zonneparken in Nederland hebben gerealiseerd. Daarmee levert Chint Solar een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Alleen al met deze zes nieuwe zonneparken kunnen meer dan 38.000 huishoudens van duurzame energie worden voorzien. Wij laten ook zien dat het met een innovatieve mindset mogelijk is de huidige uitdagingen op het gebied van netwerkcongestie op te lossen. We willen alle lokale overheden, projectpartners zoals PowerField, en adviseurs bedanken voor hun medewerking en hun bijdrage aan de realisatie van de zonneparken.”

Zonnepark Vleddermond

PatrickdeGroot

Vragen?

Heb je vragen over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met Patrick de Groot, Marketing en Communicatie Manager.