Spring naar content

Sinnefjild de Ekers

Joure, Nederland
  • Locatie
  • Ontwerp
  • Vergunning
  • Bouw
  • Operationeel

Ten noorden van het bedrijventerrein De Ekers in Joure is Sinnefjild de Ekers gerealiseerd. Het zonneveld produceert op jaarlijkse basis duurzame energie voor ongeveer 4.600 huishoudens. Het zonnepark is in het tweede kwartaal van 2023 in gebruik genomen.

Op Sinnefjild de Ekers wordt bijgedragen aan ecologische meerwaarde en het versterken van biodiversiteit. Er zijn groene randen en nieuwe watergangen met natuurlijke oevers aangelegd, bomen en struiken aangeplant en de bodem is ingezaaid met een kruidenrijk grasmengsel. Daarnaast is een karrespoor aangelegd, dat dient als voet- en ruiterpad om lokaal ‘een ommetje’ te kunnen maken.

Sinnefjild de Ekers moet een vliegwiel worden voor verdere verduurzaming van de gemeente De Fryske Marren. Omwonenden en bedrijven gelegen op het naastgelegen bedrijventerrein konden daarom profiteren van verschillende duurzaamheidsinitiatieven zoals het inkopen van zonnepanelen voor kostprijs.

Over dit project

  • Bijdrage aan ecologische meerwaarde en versterken biodiversiteit
  • Voet- en ruiterpad aangelegd voor een lokaal ommetje
  • Ontwerp gebaseerd op wensen uit de omgeving
  • 4.600 huishoudens voorzien van duurzame energie

Oog voor de natuur

Wij vinden dat zonne-energie en natuur uitstekend samen kunnen gaan. Ons uitgangspunt is dat onze zonneparken met oog voor de omgeving worden ontworpen en meerwaarde bieden.

Een zonnepark op uw grond

Heeft u als grondeigenaar wel eens gedacht aan een zonnepark op uw land? Bijvoorbeeld als u naast landbouw of veeteelt een extra inkomstenbron wilt, uw bedrijf wilt verduurzamen of als u gewoonweg wilt bijdragen aan een schoner en groener Nederland. Chint Solar denkt graag met u mee.

Gerelateerd nieuws

Sinnefjild de Ekers in Joure feestelijk geopend

Wethouder Irona Groeneveld van gemeente De Fryske Marren heeft op zaterdag 16 september samen met Chint Solar en ATLAS projecten Sinnefjild de Ekers officieel geopend. Dat gebeurde in het bijzijn van bezoekers aan de Open Energiedag, buurtbewoners en partijen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van het zonnepark.

Project specificaties

Ingebruikname 2023
Oppervlakte 9 hectare
Vermogen 14,3 MWp
Aantal zonnepanelen 25.000
Aantal huishoudens 4.600
Interesse in een zonnepark op uw grond?

Vraag een adviesgesprek aan! Binnen 3 werkdagen al een afspraak!