Spring naar content

Zonnepark Vleddermond

Stadskanaal, Nederland
  • Locatie
  • Ontwerp
  • Vergunning
  • Bouw
  • Operationeel

Zonnepark Vleddermond is gerealiseerd op een terrein van 16,9 hectare, grenzend aan een bedrijventerrein. Ruim 36.000 zonnepanelen, met een geïnstalleerd vermogen van 20,1 megawattpiek (MWp), voorzien jaarlijks zo’n 6.400 huishoudens van duurzame energie.

Bij de landschappelijke inpassing is rekening gehouden met het uitzicht vanaf de aangrenzende wegen. De bestaande sloot is verbreed en er is een natuurvriendelijke oever met rietkraag aangelegd om het zonnepark aan het zicht te onttrekken.

Wat betreft de maatschappelijke inpassing zal Chint Solar een bijdrage leveren aan de Stichting Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon, die geheel onafhankelijk van de gemeente en de ontwikkelaars opereert. De stichting heeft al meerdere projecten financieel kunnen helpen realiseren dankzij bijdragen van ontwikkelaars van zonneparken.

Over dit project

  • Gelegen op bedrijventerrein in Stadskanaal
  • Natuurvriendelijke oever
  • Maatschappelijke inpassing via bijdrage aan de Stichting Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon
  • 6.400 huishoudens voorzien van duurzame energie

Oog voor de natuur

Wij vinden dat zonne-energie en natuur uitstekend samen kunnen gaan. Ons uitgangspunt is dat onze zonneparken met oog voor de omgeving worden ontworpen en meerwaarde bieden.

Een zonnepark op uw grond

Heeft u als grondeigenaar wel eens gedacht aan een zonnepark op uw land? Bijvoorbeeld als u naast landbouw of veeteelt een extra inkomstenbron wilt, uw bedrijf wilt verduurzamen of als u gewoonweg wilt bijdragen aan een schoner en groener Nederland. Chint Solar denkt graag met u mee.

Gerelateerd nieuws

De zonnekaravaan: feestelijke opening zes zonneparken

Chint Solar heeft op zaterdag 13 mei zes zonneparken in de gemeenten Hoogeveen, Borger-Odoorn en Stadskanaal feestelijk geopend. Dat gebeurde in het bijzijn van wethouders, buurtbewoners en partijen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling en bouw. De route van ruim 70 kilometer werd afgelegd met een elektrische ‘zonnekaravaan’.

Project specificaties

Ingebruikname 2022
Oppervlakte 16,9 hectare
Vermogen 20,1 MWp
Aantal zonnepanelen 36.000
Aantal huishoudens 6.400
Interesse in een zonnepark op uw grond?

Vraag een adviesgesprek aan! Binnen 3 werkdagen al een afspraak!