Spring naar content

Chint Solar helpt bij verduurzaming Dorpshuis de Ruyten in Froombosch

14 maart 2022

Het vernieuwde Dorpshuis de Ruyten werd in de afgelopen twee jaar volledig herbouwd en zette daarmee op het gebied van duurzaamheid al een grote stap voorwaarts. Het plaatsen van 90 zonnepanelen geeft het dorpshuis nu de mogelijkheid om qua energiebeheer helemaal bij de tijd te zijn en te zorgen voor een zogenaamde “Nul op de meter” verbruik. Sjoerd Sloterdijk overhandigde vandaag het eerste paneel aan het bestuur van Stichting Dorpshuis de Ruyten.

Anja van Beek en Wieger de Graaf (Stichting Dorpshuis de Ruyten) met Sjoerd Sloterdijk (Chint Solar)

Activiteiten voor jong en oud

De gerealiseerde bezuinigingen op de energierekening zullen in activiteiten in en rondom het dorpshuis worden gestoken, zoals activiteiten voor de jeugd (jeugdhonk), voor ouderen die het dorpshuis als ontmoetingsplaats gebruiken en voor de Vereniging Dorpsbelangen.

“De aanschaf en installatie van de zonnepanelen maken een belangrijk onderdeel uit van de afronding van het nieuwe dorpshuis”, aldus Anja van Beek, bestuurslid van de Stichting Dorpshuis de Ruyten. “Vooral gezien de huidige hoge energietarieven zijn we enorm blij om op deze manier verder te kunnen verduurzamen. De zonnepanelen leveren een belangrijke bijdrage aan het energieneutraal gebruik van het dorpshuis. Dankzij de besparing op de energierekening kunnen allerlei activiteiten door het Dorpshuis worden georganiseerd. We zijn Chint Solar daarom ontzettend dankbaar voor deze gulle schenking.”

Samen werken aan een duurzame toekomst

Chint Solar nam twee jaar terug zonnepark Midden Groningen, vlakbij Froombosch, in gebruik. Het voorziet sindsdien 32.000 huishoudens van groene stroom. Het schenken van zonnepanelen aan Dorpshuis de Ruyten was daarom een logische stap, aldus Sjoerd Sloterdijk, Projectontwikkelaar bij Chint Solar: “We zijn er trots op dat we het dorpshuis hebben kunnen helpen bij de verduurzaming. We vinden het belangrijk om energie te geven aan de lokale gemeenschap. Dat doen we letterlijk door groene energie op te wekken via ons zonnepark Midden Groningen. Daarnaast dragen we dit soort lokale initiatieven een warm hart toe, zodat we samen aan een duurzame en schone toekomst van Nederland kunnen werken.”

PatrickdeGroot

Vragen?

Heb je vragen over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met Patrick de Groot, Marketing en Communicatie Manager.