Spring naar content

Eerste zonnepaneel gelegd voor zonneparken Pesse en Fluitenberg

29 september 2022

Jeffrey Janssen van PowerField en Mark van Rij van Chint Solar hebben samen met de grondeigenaren symbolisch het eerste zonnepaneel gelegd voor Zonnepark Fluitenberg en Zonnepark Pesse. De bouw van beide zonneparken in de gemeente Hoogeveen gaat daarmee een volgende fase in.

De plannen voor beide zonneprojecten werden door PowerField geïnitieerd en ontwikkeld. Chint Solar nam daarna de financiering en realisatie als hoofdaannemer op zich. De bouw van de zonneparken startte in augustus. Met het leggen van het eerste paneel wordt het startschot gegeven voor de volgende stap: het installeren van in totaal meer dan 100.000 zonnepanelen. Ook grondeigenaren Jan en Lennard Schepers waren bij deze belangrijke mijlpaal aanwezig. De verwachting is dat de bouw van de zonneparken voor het eind van het jaar wordt afgerond, waarna ze worden aangesloten op het elektriciteitsnet.

V.l.n.r. Jeffrey Janssen (PowerField), Mark van Rij (Chint Solar), Jan Schepers en Lennard Schepers

Zonnepark Fluitenberg wordt gerealiseerd ten noordwesten van het gelijknamige Drentse dorp. De 33,5 megawattpiek (MWp) zonneweide zal circa 11.000 huishoudens voorzien van groene stroom. Er worden 61.000 zonnepanelen op het terrein geplaatst.

Zonnepark Pesse wordt gebouwd op een bijna 25 hectare groot terrein. 58.000 zonnepanelen, met een geïnstalleerd vermogen van 32,1 MWp, kunnen jaarlijks ongeveer 10.000 huishoudens van duurzame energie voorzien.

De landschappelijke inpassing van beide zonneparken verschilt en is gebaseerd op kenmerken van het omliggende landschap en wensen vanuit de omgeving. In Pesse worden natuurstroken aangelegd aan de noord- en westzijde, en een haag aan de zuidzijde. In Fluitenberg wordt een losse haag rondom het zonnepark aangeplant om de panelen aan het zicht te onttrekken.

Mark van Rij, Head of Business Nederland bij Chint Solar: “Ik ben verheugd om samen met PowerField stil te staan bij deze belangrijke mijlpaal bij de bouw van de zonneparken. Wij kijken ernaar uit om de komende maanden de beide projecten naar de eindstreep te brengen. Zo blijven we gedreven werken aan een succesvolle energietransitie in Nederland.”

Jeffrey Janssen, Project Manager bij PowerField: “Vanaf 2017 zijn we intensief betrokken bij de projecten in Pesse en Fluitenberg. Het is mooi om te zien dat we na de ontwikkelingsfase nu daadwerkelijk richting realisatie gaan en de gemeente Hoogeveen grote stappen zet in haar ambitie om tot een duurzame samenleving te komen.’’

 

PatrickdeGroot

Vragen?

Heb je vragen over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met Patrick de Groot, Marketing en Communicatie Manager.