Spring naar content

Gezellige drukte tijdens Open Energiedag op Zonnepark Markelo

19 september 2022

Zonnepark Markelo in de gemeente Hof van Twente was op zaterdag 17 september een van de 62 duurzame energieprojecten in het land dat tijdens de Open Energiedag open ging voor het publiek. Op het goedbezochte evenement op het zonnepark kregen de aanwezige bezoekers een uniek kijkje achter de schermen en werden ze meegenomen in de wereld van zonne-energie.

Het zonnepark, gelegen in de buurt van Markelo, opende eenmalig de deuren voor het publiek. De tientallen aanwezige bezoekers trotseerden het herfstachtige weer om een kijkje te nemen op het in 2021 gerealiseerde zonnepark. Onder het genot van een kopje koffie en een lekkernij werden de bezoekers welkom geheten door Chint Solar en Blue Elephant Energy.

Tijdens de daaropvolgende rondleiding kregen de bezoekers de unieke kans om het zonnepark van dichtbij bekijken en kregen ze uitgebreide informatie over de technische werking, de bouw en het onderhoud van de zonneweide. Ook de landschappelijke elementen kwamen aan bod. Zo wordt het zonnepark wordt begraasd door een kudde schapen. De schaapherder was daarom aanwezig om de bezoekers uitleg te geven over deze natuurlijke grasmaaiers. Daarnaast is rondom het zonnepark een verhoogd hek geplaatst zodat klein wild kan passeren en zijn er nestmanden opgehangen voor roofvogels.

Mark van Rij, Head of Business bij Chint Solar Nederland: “Het was ontzettend leuk om buurtbewoners en inwoners van de gemeente te ontvangen op het zonnepark. Onze missie is namelijk ‘we energize people’. Daar geven we handen en voeten aan door niet alleen duizenden huishoudens te voorzien van groene stroom via dit zonnepark, maar ook door mensen te enthousiasmeren voor duurzame energieprojecten. Deze open dag was dus een uitstekende gelegenheid om de bezoekers mee te nemen in de wereld van zonne-energie en alle prangende vragen te beantwoorden.”

Tim Kallas, Chief Investment Officer bij Blue Elephant Energy: “Deze dag was een geweldig gelegenheid om de lokale gemeenschap te laten zien hoe groene stroom in hun buurt wordt geproduceerd, wat de positieve effecten zijn op de vermindering van de CO2-uitstoot, welke bijdrage de zonneparken leveren aan de energieonafhankelijkheid van Europa en ook om dank te zeggen voor de lokale steun voor dit project.”

Over Zonnepark Markelo

Het zonnepark Markelo is gelegen op het voormalig terrein van een asielzoekerscentrum in de buurtschap Herike-Elsen. Het terrein werd sinds 2012 niet meer gebruikt. PowerField regelde de vergunning, waarna Chint Solar de bouw op zich nam. Het zonnepark is nu in eigendom van Blue Elephant Energy, de grootste exploitant van zonneparken in Nederland.

Over de Open Energiedag
De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland. www.daarkrijgjeenergievan.nl

PatrickdeGroot

Vragen?

Heb je vragen over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met Patrick de Groot, Marketing en Communicatie Manager.