Spring naar content

Opening Sinnefjild de Ekers tijdens Open Energiedag

25 augustus 2023

Kom op zaterdag 16 september naar de Open Energiedag! Tientallen locaties in het hele land openen dan de deuren voor bezoekers. Zo ook Sinnefjild de Ekers in Joure. De bouw van het zonnepark is net afgerond en daarom organiseren we tijdens de Open Energiedag een feestelijke opening. Voor de kinderen is er een super leuke ‘zonnepark safari’.

Wat is er te doen?

We verwelkomen u met een lekker vers gebakken taartje of koek bij onze elektrische foodtruck. De koffie en thee staat warm. Samen met wethouder Groeneveld van gemeente De Fryske Marren openen we eerst officieel het zonnepark.

Daarna kunt u tijdens een rondleiding het zonnepark van dichtbij bekijken en leert u meer over de werking van het zonnepark, hoe een zonnepark bijdraagt aan een verbetering van de biodiversiteit en wat er komt kijken bij het onderhoud. De aanwezige experts beantwoorden uiteraard ook alle prangende vragen.

Zonnepark safari voor de kinderen

Ga mee op een bijzondere ontdekkingstocht tijdens onze onvergetelijke zonnepark safari! Samen met de kinderen gaan we op avontuur rondom zonnepark om de geheimen van de natuur te onderzoeken. Ze kunnen hun nieuwsgierigheid de vrije loop laten en spelenderwijs meer leren over de dieren die op het zonnepark leven. Ontdek hoe Sinnefjild de Ekers niet alleen duurzame energie opwekt, maar ook bijdraagt aan een betere natuur.

De zonnepark safari is geschikt voor kinderen van 6-12 jaar.

Programma

Vanaf 14.00 uur: Ontvangst

14.30 uur: Officiële opening door wethouder Groeneveld van gemeente De Fryske Marren

14.45 uur: Start rondleiding en zonnepark safari

16.00 uur: Einde programma

Aanmelden

Iedereen is welkom tijdens de Open Energiedag. We horen graag met hoeveel personen u langskomt.

Open Energiedag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Praktische informatie

 • Sinnefjild de Ekers ligt tussen bedrijventerrein De Ekers in Joure en Haskerhorne. De ingang van het zonnepark is te bereiken via het karrespoor dat start ter hoogte van:
  • Haskersloot, Joure
  • Tegenover Lange Ekers 5 in Haskerhorne
 • Wij willen u vragen om op een duurzame manier naar de locatie af te reizen, bijvoorbeeld lopend, per fiets.
 • Indien u met de auto komt, dan dient u rekening te houden met het volgende:
  • Bij de toegang tot het karrespoor in Haskerhorne is geen parkeergelegenheid
  • Bij de toegang tot het karrespoor in Joure is beperkte parkeergelegenheid. U kunt de auto parkeren langs de kant van de weg aan Haskersloot of Scharrewiel.
 • De Open Energiedag is gratis toegankelijk.

Over de Open Energiedag
De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland. www.daarkrijgjeenergievan.nl

 

PatrickdeGroot

Vragen?

Heb je vragen over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met Patrick de Groot, Marketing en Communicatie Manager.