Spring naar content

Zonnepark Larendeel

Afferden, Nederland
  • Locatie
  • Ontwerp
  • Vergunning
  • Bouw
  • Operationeel

Chint Solar start in de zomer van 2024 met de bouw van Zonnepark Larendeel in de gemeente Druten. Het project is 32 hectare groot en heeft een opgesteld vermogen van 38 MWp. Na ingebruikname kan het zonnepark ongeveer 10.000 huishoudens van duurzame energie voorzien.

Op Zonnepark Larendeel is veel ruimte voor natuurontwikkeling. Ruim 6 hectare wordt ingericht met brede grasstroken met een bloemen- en kruidenrijk grasmengsel, knotwilgen, natuurlijke oevers en twee amfibieënpoelen. Ook wordt aan de zuidkant een haag geplaatst om het zicht vanuit de bebouwde kom aan de zonnepanelen te onttrekken. Het ontwerp van het zonnepark is tot stand gekomen met betrokkenheid van buurtbewoners.

Oog voor de natuur

Wij vinden dat zonne-energie en natuur uitstekend samen kunnen gaan. Ons uitgangspunt is dat onze zonneparken met oog voor de omgeving worden ontworpen en meerwaarde bieden.

Een zonnepark op uw grond

Heeft u als grondeigenaar wel eens gedacht aan een zonnepark op uw land? Bijvoorbeeld als u naast landbouw of veeteelt een extra inkomstenbron wilt, uw bedrijf wilt verduurzamen of als u gewoonweg wilt bijdragen aan een schoner en groener Nederland. Chint Solar denkt graag met u mee.

Project specificaties

Oppervlakte 32 hectare
Vermogen 38 MWp
Aantal huishoudens 10.000
Interesse in een zonnepark op uw grond?

Vraag een adviesgesprek aan! Binnen 3 werkdagen al een afspraak!