Spring naar content

Nieuws

Ontdek hoe wij een positieve impact maken

Laatste nieuws

Zonneparken een onmisbare schakel in onze energietransitie

Ontwikkelingen in de politiek lijken een flinke streep door de rekening te zijn voor zon op land. Het verbieden van zonneparken op landbouwgrond brengt echter het behalen van de klimaatdoelen in gevaar en is daarnaast een gemiste kans om onze samenleving verder te verduurzamen.

Lees artikel

Voor de pers

Journalisten met vragen over Chint Solar, onze projecten of onze nieuwsberichten, kunnen contact opnemen met Patrick de Groot, Marketing & Communications Manager Europe.

Startschot voor bouw Zonnepark Vleddermond in de gemeente Stadskanaal

Op locatie in de gemeente Stadskanaal hebben Chint Solar en het bestuur van Stichting Gebiedsfonds Stadskanaal het officiële startsein gegeven voor de bouw van Zonnepark Vleddermond. Jan Bessembinders, Jaap Blaakmeer (beiden van het gebiedsfonds), grondeigenaar Aike Maarsingh en Mark van Rij van Chint Solar sloegen symbolisch de eerste paal.

Lees artikel
Chint Solar helpt bij verduurzaming Dorpshuis de Ruyten in Froombosch

Een energieneutraal dorpshuis, een flinke besparing op de energierekening én het organiseren van activiteiten voor jong en oud. 90 zonnepanelen op het dak van Dorpshuis de Ruyten in het Groningse Froombosch moeten hier aan gaan bijdragen. Chint Solar maakte de aanschaf en installatie van de zonnepanelen mogelijk. Zo dragen we ons steentje bij aan het verduurzamen van lokale gemeenschappen.

 

Lees artikel
Zonneparken in Leek, Kampen en Markelo in gebruik genomen

Chint Solar heeft zonneparken gerealiseerd in Leek, Kampen en Markelo. De drie zonnevelden hebben een vermogen van in totaal 54 MWp en voorzien meer dan 15.000 huishoudens in de regio van duurzame energie.

Lees artikel